Ministrul Eugen Teodorovici la masa discuțiilor cu mediul de afaceri tulcean

Ministrul Eugen Teodorovici la masa discuțiilor cu mediul de afaceri tulcean

Credit Photo: Tulcea Noastra


În cadrul vizitei oficiale întreprinse la Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și ministru interimar al Fondurilor Europene, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Județul Tulcea. În cadrul întrevederii, cei peste 20 de întreprinzători tulceni prezenți au adus în discuție chestiuni legate de lipsa forței de muncă în mediul privat, încadrarea tinerilor și a elevilor și problemele legate de programul de lucru al acestora din urmă în raport cu productivitatea precum și cele referitoare la păstrarea angajaților din turism în extrasezon.


Oamenii de afaceri au mai punctat probleme de natura fiscală, venind pe această cale cu propuneri privind acordarea de către Guvern a unor facilități fiscale menite să stimuleze angajarea și, respectiv, păstrarea angajaților pe piața muncii.


Ministrul Eugen Teodorovici a luat act de problemele și doleanțele agenților economici tulceni, notând propunerile, de altfel pertinente, ale acestora și a declarat că, odată puse pe hârtie într-o formă concretă, există toate șansele ca acestea să se materializeze în cadrul unui act legislativ. Mai mult decât atât, potrivit spuselor domniei-sale, în săptămâna imediat următoare Sărbătorilor de Paște, se va pregăti emiterea unei ordonanțe de urgență care va avea ca obiect un pachet de măsuri adresate în special mediului privat și n-ar fi exclus ca unele din solicitările întreprinzătorilor tulceni să-și găsească soluțiile în prevederile acestui act normativ.


Actualul ministru interimar de resort a purtat discuții cu cei prezenți referitor la sincopele în derularea sau implementarea unor proiecte finanțate de Uniunea Europeană. „Spuneți-mi ce probleme aveți, asta pentru că știu că acestea există, și atât timp cât sunt ministru interimar la Fonduri Europene voi încerca să vă ajut. Nu este normal să aștepți răspunsul privind aprobarea unui proiect aflat în evaluare un an și patru luni, fără niciun răspuns. Vă promit că până la finalul interimatului meu veți primi cu siguranță unul”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, răspunzând astfel nemulțumirii unui om de afaceri tulcean, aplicant în cadrul unui proiect în domeniul cercetării.


Articolul Ministrul Eugen Teodorovici la masa discuțiilor cu mediul de afaceri tulcean apare prima dată în Tulcea noastra.