Vizită de lucru a miniștrilor Dezvoltării Regionale și Finanțelor Publice la Tulcea

Vizită de lucru a miniștrilor Dezvoltării Regionale și Finanțelor Publice la Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra


Joi, 25 aprilie 2019, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel Suciu și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici s-au aflat în vizită de lucru la Tulcea, gazda fiind președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.


Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire cu primarii localităților din județ pe tema Programului Național de Dezvoltare Locală, semnarea a trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (în valoare totală eligibilă de 19,68 milioane lei), pentru modernizarea infrastructurii sanitare şi educaţionale din judeţ, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe și Secția TBC din cadrul Spitalului Județean, precum și Grădinița nr. 12 din muncipiu.


„Astăzi se vor semna mai multe contracte privind drumurile județene, o grădiniță din Tulcea dar și o serie de investiții la Spitalul Județean. Toate drumurile județene care au fost finanțate atât prin fonduri europene cât și prin PNDL vor intra în execuție pe parcursul acestui an. Astfel, județul Tulcea, în proporție de 93%, va avea trama drumurilor județene reabilitată. În ceea ce privește marile investiții ale județului, acestea sunt în proximitatea semnării cererii de finanțare, mă refer la Portul Tulcea și Spitalul Județean de Urgență, precum și Aeroportul și Sala Polivalentă“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


 „Programul Național de Dezvoltare Locală este recunoscut unanim de către toți primarii din țară ca fiind cel mai eficient, cel mai suplu și cel mai de succes program guvernamental care ajută comunitățile locale.


Din 2013, avem finanțări în acest județ de 988 de milioane de lei. Astăzi, în acest județ, finanțăm și sunt în implementare 50 de obiective de apă și canalizare, 49 de unități de învățământ, 93 de drumuri, 19 unități sanitare, 2 drumuri și poduri comasate, 8 poduri distincte, 3 instituții publice și 22 de rețele de iluminat public. Mă bucur foarte mult că astăzi am avut ocazia să semnăm contracte care înseamnă investiții în sănătate și în educație și vreau să vă anunț că mă voi întoarce în județul Tulcea pentru că, cel târziu în luna octombrie a acestui an, Spitalul Județean va semna contractul de finanțare și de execuție în valoare de 45 de milioane de euro. Este o certitudine că acest spital va deveni unul dintre cele mai frumoase, bine dotate și performante spitale din România. De asemenea, în acest an, veți vedea începute lucrările la Sala Polivalentă din muncipiu, un proiect de circa 95 milioane de lei“, a declarat ministrul Vasile Daniel Suciu.


„În ceea ce privește podul Tulcea-Brăila, vă spun foarte clar că există finanțare alocată în acest an pentru primele plăți iar plata avansului se va face în următoarele zile. Toate sumele vor fi asigurate. Să fie capabil să lucreze constructorul la nivelul la care noi alocăm finanțările necesare și sunt convins că va fi. Până acum a dovedit că este în grafic și poate avea șanse să termine acest obiectiv mai repede decât este prevăzut în calendarul de lucrări. Un astfel de obiectiv este foarte important, deși sunt voci la nivel național care spun că un astfel de obiectiv nu s-ar justifica. Dacă este vorba de invidie că Tulcea va avea cel mai mare și frumos pod, al cincilea din Europa ca mărime, poate fi o explicație. Mai sunt însă și alte obiective legate de acest pod și mă refer aici la segmentele de drum de la Brăila către Tulcea și de aici la Constanța. Termenul de depunere de oferte pentru SF și proiect tehnic este 6 mai și am să urmăresc cu atenție ca acest termen să fie respectat, la fel ca și etapele următoare, astfel încât undeva în 2021 să înceapă și lucrarea“, a precizat și ministrul Eugen Teodorovici.


Programul vizitei a cuprins și deplasări în teren pentru verificarea stadiului lucrărilor la DJ 222A, Horia – Hamcearca – Nifon, verificarea stadiului lucrărilor la DJ 222, Ceamurlia de Sus – Sarighiol de Deal – Limită de Judeţ Constanţa și predarea amplasamentului în vederea modernizării infrastructurii de transport regional pe traseul Stejaru – Cerna.


 


Articolul Vizită de lucru a miniștrilor Dezvoltării Regionale și Finanțelor Publice la Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.