Legea junglei în Delta Dunării! Turişti puşi în pericol de către “şmecheri” beţi şi agresivi. Un ghid de turism a fost rănit la faţă

Legea junglei în Delta Dunării! Turişti puşi în pericol de către “şmecheri” beţi şi agresivi. Un ghid de turism a fost rănit la faţă

Credit Photo: Tulcea Noastra


O poveste demnă de legea junglei ne face iar subiect de discuţii, de data asta şi peste hotare. Un ghid de turism, în timp ce se afla într-o mini-croaziera în Delta Dunării împreună cu turişti germani, a trecut printr-o întâmplare pe care nu o va uita prea uşor. Grupul aflat pe o ambarcaţiune mai lentă, a fost pus în pericol de către doi derbedei într-o barcă rapidă, iar ghidul a fost rănit de către un pahar aruncat de către unul dintre cei doi “şmecheri”. Iată povestea explicată chiar de ghid, pe pagina sa de facebook:


“Ieri spre seară ieşim la o plimbare cu şalupa spre lacul Trei Iezere cu un grup de ornitologi din Germania. Aproape de intrarea în lac apare o barcă rapidă condusă aparent de nişte “băieţaşi” turmentaţi care accelerează şi trec pe lângă noi în trombă provocând un val de un metru ce aproape ne-a zburat de pe scaune.

Am făcut semn să oprească dar nici vorbă, conducătorul a întors barcă şi a revenit în trobmba înjurând şi tachinându-ne iar după câteva schimburi de urări s-au întors şi au făcut o nouă rundă în jurul bărcii spre stupefierea nemţilor. Eu am început să filmez iar restul puteţi vedea în filmarea şi pozele postate mai jos. Unul din ocupanţii bărcii a aruncat cu un pahar de sticlă lovindu-mă direct în ochi. La impact paharul s-a spart producându-mi mai multe tăieturi din care două destul de adânci. Clienţii mei au rămas stupefiaţi la vederea sângelui care ţâşnea din faţa mea crezând că am pierdut un ochi.

Acum rămâne să vedem ce stabilesc autorităţile dar din păcate acest incident nu este unul singular. De ani de zile nimeni nu face nimic în privinţa teribiliştilor de bani gata sau a celor ce consideră Delta Dunării ca un tărâm al nimănui unde nu există lege, reguli sau bun simţ.

În România lui 2019 încă domneşte legea lui -”Ba tu ştii cine sunt eu?” – “Ba săracilor” şi “Ba eu am bani şi fac ce vreau”. Problema este că nimeni, dar absolut nimeni nu ia nicio măsură pentru a combate aceste derapaje care în scurt timp vor duce la probleme şi mai serioase în Delta Dunării.

Deja prezenţa miilor de bărci rapide ce vantura apele rezervaţiei are un impact semnificativ asupra mediului în tot ansamblul lui dar în combinaţie cu nesimţirea, lipsa de educaţie şi nerespectarea legii vă duce la transformarea acestui mic paradis într-un parc de aventura în care adrenalina dată de motoarele de mare putere va fi singura atracţie.

Eu spun că a sosit momentul să luăm atitudine şi să punem puţin piciorul în prag pentru că altfel ne tăiem craca de sub picioare. Aş dori să văd şi eu măcar o clarificare a legii care permite accesul pe teritoriul rezervaţiei, să văd că cineva se gândeşte mai departe de ziua de mâine.

Aş dori să văd măcar o autorizaţie de acces în Delta Dunării suspendată din cauza nerespectării vitezei sau lipsei de respect pentru natura dar sperata cred că este deja moartă.

Delta este văzută de autorităţi doar că o vacă de muls, un teren de joacă şi de impresionat “bastanii” când vin la pescuit sau o sursă de peşte şi icre cu care să se ungă rotiţele de la Bucureşti pentru a continua cu distrugerea lentă a acesteia.” – povesteşte Daniel Petrescu, cetăţean al României, pe pagina sa de facebook.

A fost depusă o plângere la poliţie în acest sens, iar omul a solicitat şi un certificat medico-legal .Rămâne doar că autorităţile să îi depisteze, ceea ce nu este deloc greu…şi să îi tragă la răspundere. Vom urmări acest subiect până la capăt şi, vom reveni.

Filmarea integrala, pe următorul link: https://youtu.be/wEzHrQoel2U


Articolul Legea junglei în Delta Dunării! Turişti puşi în pericol de către “şmecheri” beţi şi agresivi. Un ghid de turism a fost rănit la faţă apare prima dată în Tulcea noastra.