Arde depozitul SC Delphi – Zamfir (video) – ştire în curs de updatare

Arde depozitul SC Delphi – Zamfir (video) – ştire în curs de updatare

Credit Photo: Tulcea Noastra


În această seară în jurul orei 18.30,  Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă în zona depozitelor. Se intervine cu patru autospeciale cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială de descarcerare grea, un ofițer și 23 subofițeri. Incendiul se manifestă cu degajare mare de fum.


În sprijinul pompierilor militari au venit si pompierii civili de la Șantierul Naval Tulcea. Forțele de intervenție se suplimentează din turele libere adică au fost chemaţi oameni din libere. Depozitul este plin cu materiale inflamabile, lucru care îngreunează intervenţia pompierilor şi degajă mult fum.


Imagini în următoarele link-uri : https://youtu.be/st2qyj4FZPE şi aici:https://youtu.be/U4M3YbP-Av4


UPDATE: ora 20.00


De mai bine de o oră pompierii militari se luptă cu flăcările şi încă nu reuşesc să localizeze incendiul. Acum, la foc sunt prezenţi 40 de pompieri militari, cărora li s-au alăturat și trei autospeciale de stingere cu apă de la Serviciul privat pentru Situații de Urgență ALUM și Șantierul Naval.


Depozitul aparţine unui cunoscut om de afaceri din Tulcea. În interior sunt mărfuri generale, de uz casnic, printre care foarte multe textile, obiecte din plastic şi electronice. Pompierii încă nu pot preciza de la ce a pornit incendiul. Cel mai probabil, cauza va fi stabilită după ce focul va fi lichidat în totalitate. Este devreme să facem speculaţii, dar cauza poate fi ori un simplu accident tehnic nefericit…ori o mână criminală. Am încercat să luăm legătura cu proprietarul depozitului, dar acesta are telefonul închis.


UPDATE – ora 20.30


Comanda intervenției a fost preluată de Adjunctul Inspectorului Șef. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 800 metri pătrați, pe două nivele.


Detalii de la locul dezastrului, aici : https://youtu.be/X3O4_w8Lyo8



UPDATE – ora 21.00


Pompierii fac eforturi uriaşe pentru a împiedica extinderea incendiului la clădirile din vecinătate. Va fi o noapte lungă!


Mulţumim domnului slt. Florentin Daciu, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, pentru informaţiile şi materialele foto+video pe care ni le pune la dispoziţie, pentru ca dumneavoastră să fiţi cât mai bine informaţi!


UPDATE – ora 21.30


Forțele au fost suplimentate cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația de pompieri Babadag. Pe drum este încă o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Secția de pompieri Măcin. Pompierii încă se luptă cu flăcările, pentru a împiedica extinderea la clădirile vecine! Detalii aici : https://youtu.be/EKFLqlAswMM


UPDATE – ora 22.00


Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea informează că “În acest moment, incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare. Incendiul a fost limitat în amplasamentul inițial. Nu s-a extins la celelalte obiective.” Pericolul extinderii la clădirile din jur a trecut!


UPDATE – ora 22.30


Slt. Florentin Daciu – ISU Tulcea :”Încă nu avem un estimativ al pagubelor. Deocamdată nu putem pătrunde în interior, deoarece incendiul se manifestă in continuare cu flacără deschisă și degajare mare de căldură. Există risc de prăbușire a tavanuluişi nu se mai asigură portanța acoperișului. ”


UPDATE – ora 23.00


Focul este ţinut sub control de către pompierii militari ai ISU şi de pompierii civili de la Alum şi Şantierul Naval. Cu toate că nu mai există pericolul extinderii la vecinătăţi, încă ard serios câteva focare.


Pompierii acţionează doar din exterior, de la sol şi cu ajutorul motoscărilor. Nu se poate intra în depozit, deoarece planşeul superior şi structura de rezistenţă sunt grav afectate şi se pot prăbuşi în orice moment, riscând să omoare pe oricine s-ar încumeta să intre.


Cel mai probabil, după verificarea structurii derezistenţă, abia mâine dimineaţă vom vedea dacă se va permite accesul anchetatorilor în interior.


Marfa depozitată a ars sau a fost afectată în proporţie de peste 90%, iar incendiul a distrus bunurile de pe o suprafaţă de aproape o mie de metri pătraţi, desfăşuraţi pe cele două etaje ale depozitului. Vom reveni cu detalii în cursul dimineţii de mâine.


 


 


 


 


 


 


Articolul Arde depozitul SC Delphi – Zamfir (video) – ştire în curs de updatare apare prima dată în Tulcea noastra.