Miruna Mocanu – Medalie de bronz la Campionatele Naționale Individuale de Șah 2019

Miruna Mocanu – Medalie de bronz la Campionatele Naționale Individuale de Șah 2019

Credit Photo: Tulcea Noastra


În perioada 14-25 aprilie 2019 în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, s-au desfășurat Campionatele Naţionale Individuale de Șah pentru Copii, Juniori şi Tineret (categoriile 8-20 ani) unde s-au întrecut cei mai valoroși sportivi la probele de şah clasic, şah rapid, blitz şi dezlegări probleme de șah.

După ce, la proba de șah clasic, sportivele clubului tulcean Sofia Borisov și Maria Pufleni au ocupat un loc în lotul național al României , la proba de dezlegări probleme de șah , Miruna Mocanu a reușit să obțină medalia de bronz la categoria fete 12 ani .

Este pentru al treilea an consecutiv când o sportivă a clubului de șah tulcean A.C.S. Logic Delta a obținut o medalie la Campionatele Naționale Individuale de Șah pentru Copii, Juniori și Tineret.

Prin obținerea acestor performanțe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul.

Pentru a face performanță în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină și determinare, însă scopul final este unul nobil și merită tot efortul pentru a fi atins.

Șahul, ca proces de creație și trăire în fața tablei cu 64 de pătrățele, include în sine o gamă variată de aspecte care, prin scop , finalizare și armonie constituie una dintre cele mai minunate forme ale culturii, ce justifică din plin spusele marelui gânditor francez Voltaire: ”Șahul face cinste spiritului omenesc”.


Marius Sarighioleanu


Articolul Miruna Mocanu – Medalie de bronz la Campionatele Naționale Individuale de Șah 2019 apare prima dată în Tulcea noastra.