Aquaserv va monta apometre cu telecitire la peste 500 de scări de bloc

Aquaserv va monta apometre cu telecitire la peste 500 de scări de bloc

Credit Photo: Tulcea Noastra


Începând de azi, Aquaserv va demara o campanie de montare de apometre cu telecitire pentru fiecare scară de bloc din municipiu.

Ca şi date generale, în acest moment există 568 de scări de bloc dotate cu modul de telecitire radio şi societatea şi-a propus ca într-un an de zile să branşeze încă 512 scări de bloc cu apometre cu telecitire.

“De ce este bun un apometru cu telecitire? În primul rând pentru că nu mai presupune munca cititorului încasator, această citire urmând a se face cu un aparat specializat. Doar se trece prin zona respectivă şi apometrul este citit automat. E un schimb de pachete de date între aparatul nostru şi apometrul cu telecitire. Sigur, avem multe cereri de montare de apometre cu telecitire, atât de scara cât şi individuale. Vă pot spune că reprezintă un mare avantaj, pentru că se elimină pierderile care se regăsesc acum. Montarea apometrelor cu telecitire, atât la scara cât şi în apartamente, va duce la o diferenţă foarte mică între aceste două citiri, adică a celui central şi a sumei celor interioare.” “, ne-a declarat ing. Daniel Drăniceanu, şeful serviciului comercial, facturare-încasare, recuperare debite, din cadrul Aquaserv SA.

Mai pe româneşte spus: cetăţeanul X de la apartamentul Y, nu are chef să se deplaseze până la apometru, din diverse motive, iar când ajunge la asociaţie, da un index fictiv. Presupunând că el a consumat în luna respectivă 10 metri cubi, iar de declarat, a declarat doar şase, diferenţa de patru metri cubi rămasă se va împărţi în mod egal tuturor celorlalţi locatari de pe scară, ceea ce nu este deloc normal! În momentul în care toţi locatarii scării respective vor avea apometre cu telecitire, acestea toate însumate vor contoriza exact cât înregistrează apometrul de la scară şi fiecare va plăti exact cât consumă!

Ţinând cont că la fel ca cetăţeanul X, există mulţi, sunt cazuri când oameni de bună credinţă plătesc dublu sau mai mult faţă de cât consumă, ceea ce nu e deloc corect.

Ca noutate, există o prevedere legislativă prin care preşedintele asociaţiei, împreună cu un membru din comitet şi responsabilul de scară, pot solicita tuturor locatarilor imobilului respectiv să le permită accesul în casă, pentru citirea apometrelor. În cazul în care un proprietar refuză, acesta va putea fi contorizat în sistem pauşal, până când va permite echipei de control să intre în casă pentru a verifica corectitudinea indexelor declarate.


Articolul Aquaserv va monta apometre cu telecitire la peste 500 de scări de bloc apare prima dată în Tulcea noastra.