Derbedeul care a agresat turiştii în deltă s-a ales cu dosar penal! Celelalte autorităţi…dorm!

Derbedeul care a agresat turiştii în deltă s-a ales cu dosar penal! Celelalte autorităţi…dorm!

Credit Photo: Tulcea Noastra


– autorităţile care pot împiedica astfel de comportamente, au alte treburi;

– legislaţia în domeniu este ori prea proastă, ori lipseşte, ori nu se aplică…pentru că nu are cine să o aplice!

– fiecare face ce vrea în Delta Dunării, pentru că cei responsabili au program de la 8 la 16!


“La data de 10.05.2019, polițiștii IPJ Tulcea au fost sesizați prin plângere depusă de un bărbat, de 44 de ani, din localitatea Maliuc, la sediul Postului de Poliție Maliuc, despre faptul că în cursul aceleiași zile, în zona Mila 23, în timp ce se afla într-o ambarcațiune cu turiști străini, a fost agresat de o persoană necunoscută, aflată într-o altă ambarcațiune.

În urma agresiunii, reclamantul a fost rănit.

În baza sesizării și activităților desfășurate imediat de polițiști, a fost identificată persoana implicată, fiind vorba de un bărbat de 43 ani din judeţul Argeș.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.” – se precizează într-un comunicat al IPJ Tulcea.

* * *

În altă ordine de idei, accesul şi controlul navigaţiei în deltă este atributul exclusiv al ARBDD. N-am mai auzit nimic de radare, cu toată că se face tam-tam că se vor băga radare peste tot! De ani de zile…

În Delta Dunării sunt sute de bărci cu motoare puternice, pantru că s-au dat şi fonduri pentru motoare de peste o sută de cai putere. Deocamdată nimeni nu ştie cât mai poate suporta ecosistemul pentru astfel de turism, aşa cum îl fac derbedeii menţionaţi mai sus! Ca să nu mai vorbim despre faptul că oricine poate plimba turişti prin toată delta, fără să îl întrebe nimeni, nimic. Nici de autorizaţii, nici de tipul ambarcaţiunii, nici de fiscalizare… Delta este paradisul tuturor, numai al ARBDD, nu!

Reamintim faptul că autoritatea Căpităniei Tulcea a rămas doar pe Dunăre şi Canalul 36…şi pe porţiunea Crişan-Caraorman. În rest, ARBDD este “stăpân”! Ce ne facem însă, căci, bugetarii de la ARBDD lucrează de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 ?

Cu sau fără “ochiul vigilent” al ARBDD, braconierii rămân aceiaşi, meltenii cu bolizii pe apa s-au înmulţit, fiecare face în deltă ce îl taie capul, că oricum nimeni nu îl controlează… Atunci, despre ce vorbim? Depre omul care sfinţeşte locul? Noi, încă nu îl avem! Punct!


Articolul Derbedeul care a agresat turiştii în deltă s-a ales cu dosar penal! Celelalte autorităţi…dorm! apare prima dată în Tulcea noastra.