Tânăra arsă este transportată în Belgia cu un avion militar, după intervenția Ministrului Sănătății

Tânăra arsă este transportată în Belgia cu un avion militar, după intervenția Ministrului Sănătății

Credit Photo: Tulcea Noastra


O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua astăzi, 16 aprilie, în jurul orei 15.00, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta București – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unei paciente din județul Tulcea, rănită în urma unui accident care a avut loc în comuna Sfântu Gheorghe.

Pacienta, având arsuri de gradele I, II, III și IV pe circa 40 la sută din suprafața corpului, va fi asistată pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD și de o echipă medicală militară și va fi transportată la un spital din Bruxelles, Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Spitalului județean de urgență Constanța, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, după ce Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea a preluat personal cazul tinerei plimbată de la un spital la altul.


Filmul îmbarcării îl puteți viziona accesând următorul link : https://youtu.be/AUgebB6f-3k 


Articolul Tânăra arsă este transportată în Belgia cu un avion militar, după intervenția Ministrului Sănătății apare prima dată în Tulcea noastra.