Tânăra arsă a fost plimbată prin toată țara și refuzată de spitalele de arși! Familia a decis să o mute la un spital din Olanda

Tânăra arsă a fost plimbată prin toată țara și refuzată de spitalele de arși! Familia a decis să o mute la un spital din Olanda

Credit Photo: Tulcea Noastra  • Tanara a fost plimbată până la Timișoara și adusă seara tot la Constanța, unde fusese refuzata de dimineață;

  • Se pare ca după “Colectiv”, autoritățile nu au învățat nimic

  • Familia a decis să transfere fata într-un spital din Olanda!

  • S-a deschis un cont de ajutorare a familiei, pentru a face față cheltuielilor din străinătate.


Tânără care a suferit arsuri de gradul patru pe 50% din suprafaţa corpului şi are căile respiratorii arse, a ajuns într-un final să fie îngrijită de către medicii din Constanța, după ce a fost plimbată prin toată ţara, până la Timişoara.

După incendiu, tânăra a fost preluată de o şalupă a ambulanţei şi adusă la Murighiol. Stara ei fiind destul de gravă şi tensiunea foarte mică, aceasta a fost stabilizată după aproape o oră de chin de către doctorul Vâlcu şi adusă la Tulcea. Medicii tulceni au făcut toate eforturile şi au sunat la toate spitalele mari din ţară, unde pot îngriji arşi. Spre surprinderea lor şi a tuturor, niciun spital din România nu a vrut să o primească, motivând că nu au locuri!

La Bucureşti, pe lângă spitalul de arşi, există, în mai multe spitale, secţii sau saloane dedicate persoanelor cu arsuri majore. Culmea, pentru Madalina nu s-a găsit niciun loc. După ce au fost refuzaţi rând pe rând de către cele mai mari spitale din ţară, în sfârşit, medicii tulceni au primit undă verde tocmai de la Timişoara.

S-a apelat la un elicopter şi tânăra a fost îmbarcată şi a pornit spre vestul ţării. Din motive încă necunoscute, aparatul de zbor şi pacienta nu au mai ajuns la Timişoara.

Coordonatorul SMURD de la Timişoara, dr. Grecu, ne-a spus că tânăra nu a mai ajuns la ei. Culmea, ea a fost redirecţionată către Constanța, unde fusese refuzată iniţial, la primele ore ale dimineţii. Abia seara la ora 20.00, tânăra a ajuns să fie internată în spital, cu îngrijire de specialitate.

Un caz cutremurător, care arată că tragedia “Colectiv” nu ne-a învăţat nimic! Un caz şocant, într-o ţară în care mori cu zile din cauza indiferenței unora care se cred zei, cu drept de viaţă şi de moarte! O mare mizerie care ar trebui luată şi anchetata până în cele mai mici detalii, pentru că cei care au refuzat nemotivat şi au purtat pe drumuri aceasta copilă, să fie traşi la răspundere, daţi afară şi puşi să plătească!

Familia, scârbită de toată povestea, a hotărât să îşi transfere fiica la un spital din Olanda, pentru siguranţa ei şi pentru a fi tratată ca OM!

Pentru ajutor a fost deschis şi un con. Contul este pe numele fratelui Neculai Bogdan/ IBAN: RO81BRDE370SV29475273700


Articolul Tânăra arsă a fost plimbată prin toată țara și refuzată de spitalele de arși! Familia a decis să o mute la un spital din Olanda apare prima dată în Tulcea noastra.