Patru militari de la Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” din Galați fost răniți în Afganistan

Patru militari de la Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” din Galați fost răniți în Afganistan

Credit Photo: Tulcea Noastra


Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.


Infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.


Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.


În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.


Militarii răniți în atac sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea.


Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.


Comunicat de presă al MApN


Foto : www.defenseromania.ro


Articolul Patru militari de la Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” din Galați fost răniți în Afganistan apare prima dată în Tulcea noastra.