Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre, la Tulcea

Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre, la Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra


Mîine, 12 aprilie 2019, la Tulcea, va avea loc Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei, în organizarea Consiliului Județean Tulcea și a Asociaţiei Grup Local pentru Pescărie Durabilă FLAG Delta Dunării.


Consiliul Județean Tulcea este membru al Comisiei Balcanice și a Mării Negre, președintele acestei Comisii fiind Christiana Kalogirou, Guvernator al Regiunii Nord-Egeene. Din România, în această Comisiei mai activează, alături de Consiliul Județean Tulcea,  Consiliul Județean Călărași, Consiliul Județean Galați și Consiliul Județean Vâlcea.


Judeţul Tulcea  este membru al Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM) din anul 2001. Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a fost reales vicepreşedinte al CRPM, în cadrul Adunării Generale desfăşurate în Ponta Delgada, Regiunea Autonomă Azore, în noiembrie 2016. Domnia sa deţine portofoliul Politicii de Vecinătate în cadrul acestui prestigios organism de cooperare europeană la nivel regional.


„Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre de la Tulcea se va concentra pe afacerile maritime și de transport și pe oportunitățile pe care aceste sectoare le pot oferi pentru a valorifica potențialul neexploatat al zonei. De asemenea, va examina metodele inovatoare și competitive de antreprenoriat care ar putea contribui la atenuarea provocărilor comune, cum ar fi exodul de inteligență și problemele de dezvoltare economică.


Lucrările se vor axa pe două teme principale, respectiv Creșterea Economică Albastră ca motor al cooperării în bazinul Mării Negre și al Dunării și experiența din alte bazine maritime  și Transport durabil în regiunea Balcanică și Marea Neagră“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.


Reprezentând o populație de peste 200 milioane de locuitori, Conferința Regiunilor Periferice Maritime ale Europei militează pentru o dezvoltare mai echilibrată a teritoriului european. În Conferința Regiunilor Periferice Maritime activează reprezentanții a 160 de regiuni din 25 de state ale Uniunii Europene și nu numai. Organismul reprezintă un motor de generare a ideilor de dezvoltare echilibrată a Europei, precum și un organism de lobby pe lângă instituțiile europene. Constituită în anul 1973, organizaţia reprezintă interesele regiunilor periferice maritime, sprijinind eliminarea decalajelor de dezvoltare între acestea.


 


Articolul Adunarea Generală a Comisiei Balcanice și a Mării Negre, la Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.