Bursa de peşte inaugurată în prezenţa premierului Dăncilă şi a altor trei miniştri

Bursa de peşte inaugurată în prezenţa premierului Dăncilă şi a altor trei miniştri

Credit Photo: Tulcea Noastra


Azi de la ora 10.00, Bursa de peşte din Tulcea a fost inaugurată în prezenţa primului ministru Viorica Dăncilă, care a fost însoţită de încă trei miniştri din cabinetul pe care îl conduce, Petre Daea, Răzvan Cuc şi Carmen Dan. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi a altor oficialităţi tulcene, la deschidere au participat reprezentanţi ai pescarilor şi producătorilor din domeniul pisciculturii.

Oameni ai deltei, care au afaceri private în Delta Dunării, că Dan Verbina, Cornel Ivanov şi Dan Buhai, au vorbit pe rând despre problemele cu care se confrunta atât ei, ca investitori, dar şi populaţia din Delta Dunării. Au fost atinse puncte delicate ca braconajul, colmatarea excesivă, turismul dezorganizat şi construirea haotică în aria rezervaţiei, dar şi lipsa implicării autorităţilor în sprijinirea pescarilor, investitorilor şi a localnicilor, acuzând voalat, printre rânduri, lipsa de interes a guvernatorului pentru zona pe care o păstoreşte şi pentru problemele cotidiene cu care se confruntă populaţia din delta.

Şefa Guvernului a ţinut să menţioneze că “am notat tot ce s-a discutat şi vom lua măsuri imediate la nivel de ministere pentru a veni în sprijinul oamenilor din deltă, prin chestiuni concrete! Vom constitui cu ajutorul domnului ministru Daea un grup de lucru care se va ocupa strict de problemele semnalate aici, de către dumneavoastră şi vă promit că în scurt timp veţi vedea rezultate.”

Conform datelor oficiale, două treimi din peştele românesc, cel care se vinde pe piaţa din România, provine din deltă. Paradoxul face însă că din totalul peştelui vândut în ţară, peste 80% să fie din import şi la preţuri mult mai mici decât cel autohton, chiar dacă calitatea lasă uneori de dorit.

La inaugurarea acestui obiectiv ce va fi trecut în administrarea Societății Naționale „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” – S.A la care acţionar este Ministerul Agriculturii au participat şi directorul general al acestei societăţi, Adrian Izvoranu, precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, Nicolae Dimulescu, care au punctat prin discursurile dumnealor necesitatea înfiinţării acestei burse, care se doreşte a deveni în scurt timp una naţională.

La finalul vizitei de la Tulcea, Viorica Dăncilă şi cei trei miniştri au plecat spre Isaccea, unde va fi inaugurat noul sediu al Poliţiei de Frontieră, urmând ca delegaţia să îşi încheie vizita în judeţul nostru pe malul tulcean al Dunării, la lucrările de la podul suspendat Tulcea – Brăila. Vom reveni cu detalii.


Articolul Bursa de peşte inaugurată în prezenţa premierului Dăncilă şi a altor trei miniştri apare prima dată în Tulcea noastra.