Trei dintre cei care au atacat poliţiştii aflaţi în misiune, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile

Trei dintre cei care au atacat poliţiştii aflaţi în misiune, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile

Credit Photo: Tulcea Noastra


– după publicarea scandalului,  un ziarist a fost amenintat cu moartea!

Miercuri seara, poliţiştii tulceni au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a trei bărbaţi care au participat la scandalul din cartierul Vest în după-amiaza de 8 aprilie, în urma căruia poliţiştii şi jandarmi,  în timp ce se aflau în misiune au fost atacaţi cu pietre și amenințați cu moartea de către o bandă de ţigani.

Împotriva celor trei s-a reţinut infracţiunea de ultraj, la care s-a adăugat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceştia, cei mai violenţi din grup, au fost introduşi în arestul IPJ şi azi la ora 15,00 au fost prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Filmarea a fost preluată de către toate televiziunile centrale şi agenţiile de presă, iar ziarul on-line Tulcea Noastră, singura publicație locală care a prezentat atacul, a înregistrat în prima zi peste 20.000 de unici vizitatori şi aproape 2000 de distribuiri în reţelele de socializare. 99% dintre cei care au interacţionat cu postările au condamnat acţiunea violentă a agresorilor şi şi-au exprimat speranţa că aceştia vor plăti pentru faptele lor, unii într-un mod calm şi pacifist, iar alţii prin comentarii pe care nu le putem reproduce aici.

În urma publicării primului material, în data de 8 aprilie, cel mai probabil, personaje apropiate grupului violent, l-a ameninţat cu moartea şi cu diverse forme de violenţă îndreptate împotriva sa şi a familiei, pe autorul materialului, motiv pentru care am fost nevoiți să depunem o plângere penală la Poliţia Municipiului, în acest sens.


Azi, în jurul orei 17,20, cele trei persoane au primit verdictul judecătorilor de drepturi și libertăți: următoarele 30 de zile le vor petrece după gratii, in cadrul CRAP (Centrul de Reținere și Arest Preventiv) din IPJ Tulcea.


Articolul Trei dintre cei care au atacat poliţiştii aflaţi în misiune, au fost reţinuţi şi arestaţi pentru 30 de zile apare prima dată în Tulcea noastra.