Război de stradă între poliție-jandarmerie și țigani, în cartierul tulcean Vest

Război de stradă între poliție-jandarmerie și țigani, în cartierul tulcean Vest

Credit Photo: Tulcea Noastra


Un scenariu demn de film de acțiune din suburbiile americane a avut loc în această după amiază în municipiu, când, un grup de țigani au atacat cu pietre poliţişti şi jandarmi aflaţi în misiune.

Iată cum a început totul. În parcarea de la Tulcea Gaz, a avut loc o tamponare uşoară între două autoturisme, unul condus de un tânăr de etnie romă, iar celălalt, de un domn mai în vârstă. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Biroul rutier şi părţile erau gata să cadă la înţelegere amiabilă, când, din partea tânărului au venit mai multe personaje care s-au pus pe scandal. Depăşiţi de situaţie, poliţiştii de la rutieră au chemat ajutoare prin staţie şi la faţa locului au ajuns poliţişti şi jandarmi de la ordine publică.

Când unul dintre poliţişti a fost scuipat şi ameninţat, lucrurile s-au schimbat în rău şi unul dintre agenţi a folosit spray-ul lacrimogen. Romii s-au dezlănțuit… au fugit, dar au început să arunce cu pietre de pe trotuarul dinspre orăşelul copiilor, în oamenii legii, înjurând şi ameninţând.

În cele din urmă, agresorii de etnie romă au fost identificaţi şi conduşi la secţie. Poliţiştii desfăşoară cercetări în legătură cu aceste manifestării, iar cauza a fost înaintată şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, care poate accepta infracțiunea de ultraj și poate cere măsura arestului preventiv, dacă va considera nececsar.

PS- După ce a plecat de la audieri, unul dintre scandalagii a intrat cu maşina într-un stâlp din zona Pelican. Alt circ, altă distracţie, dar despre asta vom vorbi într-un material pe care îl vom documenta în cursul zilei de mâine, după cum ne-au promis şefii poliţiei şi jandarmeriei tulcene.


O parte din filmul acțiunii puteți viziona aici: https://youtu.be/UVf9t54zKyQ


Articolul Război de stradă între poliție-jandarmerie și țigani, în cartierul tulcean Vest apare prima dată în Tulcea noastra.