Colaborare Tulcea – Cahul în domeniul educației. Reprezentanții județului Tulcea vor acorda sprijin omologilor din Republica Moldova

Colaborare Tulcea – Cahul în domeniul educației. Reprezentanții județului Tulcea vor acorda sprijin omologilor din Republica Moldova

Credit Photo: Tulcea News


O delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de administratorul public al județului, Vasile Strat și de vicepreședintele Petre Badea, s-a aflat luni, 8 aprilie, în vizită de lucru la Cahul, în Republica Moldova, pentru identificarea obiectivelor de necesitate imediată pentru raionul Cahul în domeniul educației și sănătății. Delegația tulceană a răspuns astfel invitației președintelui Consiliului Raional Cahul, Ion Groza.


Conform Înțelegerii de Cooperare semnate anul trecut înte Județul Tulcea și Raionul Cahul, Consiliul Județean Tulcea va acorda sprijin raionului înfrățit pentru realizarea acestor obiective.


Cu acest prilej, administratorul public al Județului Tulcea, Vasile Strat, a subliniat necesitatea întăririi parteneriatului stabilit, exprimându-și încrederea că va fi o colaborare fructuoasă pentru ambele părți.


De asemenea, președintele Raionului Cahul, Ion Groza a mulțumit delegației din România și omologului său, președintele Horia Teodorescu, pentru deschiderea și promptitudinea cu care au abordat solicitările de sprijin în domeniul educației, respectiv pentru început în construcția unei grădinițe, în vederea creării condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional în instituțiile din raionul Cahul.


La eveniment au mai participat din partea județului Tulcea, secretarul județului, Marius Cristi Mihai, consilierul județean Gabriel-Radu Filip și șef serviciu Direcția Economică, Luminița Comșa, cărora li s-au alăturat deputatul Lucian Simion și șef serviciu în cadrul ARBDD, Liliana Ivancenco. Raionul Cahul a fost reprezentat de președintele Ion Groza, vicepreședinții Vlad Cășuneanu, Sergiu Drangoi și Vladimir Calmîc, secretarul Consiliului Raional Cahul, Cornelia Prepeliță, deputatul Elena Bacalu și Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu.