Polițiștii tulceni au continuat acțiunile pentru prinderea vitezomanilor

Polițiștii tulceni au continuat acțiunile pentru prinderea vitezomanilor

Credit Photo: Tulcea News


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat în cursul zilei de 5 aprilie, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, de către conducătorii auto, în cadrul Operațiunii SPEED, prevăzută în Calendarul de activități al TISPOL


Polițiștii tulceni au continuat acțiunile pentru combaterea evenimentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei excesive și implicit asigurarea respectării limitelor de viteză, legal admise.


Polițiștii au acționat pe drumurile publice din municipiu și județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă, având în vedere faptul că, aceasta este principala cauză a accidentelor rutiere cu urmări grave.


În cadrul acțiunii au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.


Prezența aparatelor RADAR are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei și sporirea atenției participanților la trafic, polițiștii tulceni acționând în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere.


De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat măsurile legale în toate cazurile de nerespectare a legislației în domeniu.