Micii şahişti tulceni au câştigat faza zonală de la Buzău

Micii şahişti tulceni au câştigat faza zonală de la Buzău

Credit Photo: Tulcea Noastra


În perioada 06-07 .04.2019, la Buzău a avut loc Olimpiada Gimnaziilor la Șah pe Echipe Mixte – etapa zonală, la care au participat şase școli din județele: Tulcea, Constanța, Galați, Brăila, Buzău și Vrancea. În etapa zonală județul Tulcea a fost reprezentat de echipa Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu Tulcea formată din : Stepanencu Nicodim-Cosmin, Crăiță Alexandru-Ștefan, Pufleni Maria, Boureanu Bianca-Alina și prof. Cosma Cristian Marius.

Concursul s-a desfășurat în sistem turneu, 5 runde, cu timp de gândire 30 min/jucător. După cele 5 runde de joc echipa Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu din Tulcea a ocupat locul I cu maximum de puncte și a reușit pentru al doilea an consecutiv să se califice în etapa finală, etapă ce va avea loc la Izvorani, jud. Ilfov.

Rezultatele obținute de Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu din Tulcea au fost următoarele:

Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Șc. G.”C. Brancusi”Medgidia 4-0

Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Șc. G.”G.E.Palade”Buzău 2,5-1.5

Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Șc. G. “M. Eminescu”Brăila 3-1

Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Col. Național “Al. Ioan Cuza”Galați 4-0

Șc. G. ”Al. Ciucurencu” Tulcea – Șc. G. “N. Iorga”Focșani 4-0Încă de la înființare , clubul de șah Logic Delta a avut un rol foarte important în dezvoltarea și promovarea șahului în rândul elevilor , prin organizarea de competiții de șah în școlile din orașul Tulcea , dar și prin descoperirea de copii talentați în acest sport nobil, ȘAHUL.

Felicitări echipei Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu din Tulcea și mult succes în etapa finală!Articolul Micii şahişti tulceni au câştigat faza zonală de la Buzău apare prima dată în Tulcea noastra.