Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea vă invită la o acțiune de ecologizare în Delta Dunării

Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea vă invită la o acțiune de ecologizare în Delta Dunării

Credit Photo: Tulcea Noastra


Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea vă invită la o acțiune de ecologizare ce se va desfășura împreuna cu Pensiunea SHARAIMAN din loc. Dunăvățu de Jos, com. Murighiol și Agenția de turism TRAVEL TIME din București.


Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea, va participa, sâmbătă, 6 aprilie 2019, începând cu ora 10.00, la o acțiune de ecologizare (acțiune de voluntariat), organizată de Pensiunea SHARAIMAN din loc. Dunăvățu de Jos, com. Murighiol și Agenția de Turism TRAVEL TIME din București, pentru a marca evenimentul ecologic Ziua Pământului (22 aprilie).


Punctul de pornire al acțiunii este Pensiunea SHARAIMAN din loc. Dunăvățu de Jos, com. Murighiol și se va desfășura pe teritoriul localității, precum și pe canalele limitrofe. Estimăm că acțiunea se va finaliza în jurul orelor 15.00. Sunt asteptați cca. 100 de participanți. Organizatorii asigură echipamentele și dotările necesare (mănuși, saci, ambarcațiuni, apă, diplome de participare). În acest context, ne-am bucura dacă veți participa și dacă veți mediatiza acest eveniment.


Deși proclamată pentru prima dată la 21 martie 1970 (echinoxul de primăvară) în San Francisco, Ziua Mondială a Pământului se sărbătoreşte pe 22 aprilie la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson. Este ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu.


După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.


În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde. În România, aceasta a fost sărbătorită începând cu anul 1990.


În fiecare an, Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea marchează acest eveniment ecologic printr-o serie de acțiuni, cu implicarea societății civile, dar în mod special, a copiilor.


DEMONSTREAZĂ CA ÎȚI PASĂ DE PLANETA TA!!!


Articolul Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea vă invită la o acțiune de ecologizare în Delta Dunării apare prima dată în Tulcea noastra.