Incendiu la Măcin. Inconştienţă sau prostie? Pompierii au evitat la timp un dezastru

Incendiu la Măcin. Inconştienţă sau prostie? Pompierii au evitat la timp un dezastru

Credit Photo: Tulcea Noastra


În această dimineaţă în jurul orei jurul orei 09:40, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta într-o curte din localitatea Smârdan.

După primul apel, au mai venit în câteva minute alte apeluri, care anunțau extinderea incendiului la anexe gospodărești și exista riscul de a se propaga la case. Au fost necesare trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru a opri înaintarea flăcărilor.

În urma incendiului au ars trei anexe gospodărești şi 20 de metri liniari de gard, iar o persoană de sex feminin a avut nevoie de asistența echipajului SMURD prezent la fața locului, pentru un atac de panică.

Totul a început de la o igienizare prin ardere, care s-a extins întâi la gard, apoi la anexe, două ale unui vecin şi una a celui care a dat foc. Salvatorii au evacuat în timp util un rastel cu 21 de butelii GPL și au reușit să limiteze propagarea incendiului la cele două case. Incendiul a fost lichidat la ora 11:15.


Articolul Incendiu la Măcin. Inconştienţă sau prostie? Pompierii au evitat la timp un dezastru apare prima dată în Tulcea noastra.