Un proiect pilot pentru limitarea pierderilor de apă va fi implementat la Tulcea

Un proiect pilot pentru limitarea pierderilor de apă va fi implementat la Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra


La începutul acestei luni, directorul general al SC Aquaserv SA Tulcea, domnul Ionel Caraman, a participat la Brăila la şedinţa trimestrială a Comitetului Teritorial Sud al Asociaţiei Române a Apei, care a avut că principala temă de dezbatere reducerea pierderilor de apă.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat un sistem denumit “DMA – Distribution Meteor Area”, prin care este măsurată apa care intră pe un anumit sector de sistem, între anumite puncte de pe tot traseul. Se măsoară intrarea, ieşirile şi se observă între ce puncte a apărut pierderea, identificându-se zona cu avarie şi pierdere de apă.

“Colegii de la Brăila au reuşit performanţa ca în timp foarte scurt să reducă pierderile de apă de pe trasee de la 65%, undeva aproape de 20%, ceea ce reprezintă un câştig enorm. Vom implementa acest sistem şi la Tulcea, deocamdată, pentru început, printr-un proiect pilot, iar dacă va fi considerat eficient, ţinând cont de toate criteriile de costuri, sol, variaţie teren, infrastructura etc, cu siguranţă că îl vom extinde la nivel macro” – a declarat Ionel Caraman pentru ziarul nostru.


Articolul Un proiect pilot pentru limitarea pierderilor de apă va fi implementat la Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.