Micii matematicieni tulceni, premiaţi de prefectul Lucian Furdui

Micii matematicieni tulceni, premiaţi de prefectul Lucian Furdui

Credit Photo: Tulcea Noastra


Prefectul judeţului Tulcea, domnul Lucian Furdui, a participat azi, 6 aprilie 2019, pe nava Republica, la festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului de Matematică “Viceamiral Vasile Urseanu”, ediţia a III-a! Alături de preşedintele Ligii Navale Române, filiala Tulcea, comandor Ion Zaharia, fondatorul concursului, contraamiral Niculae Ştefan şi profesorul de matematică Ion Tiotioi (cele care a formulat exerciţiile şi problemele concursului), la festivităţi au mai fost prezenţi primarul Constantin Hogea, inspectorul şcolar de matematică Monica Petre, profesocul Nicoleta Partebună, directorul Şcolii Alexandru Ciucurencu, precum şi profesorii de matematică Valentina Radu şi Dumitru Mihalea, ultimul preşedintele onorific al concursului.

Premiul I a fost obţinut de elevul Vlăduţ Manolache de la Şcoala Turcoaia, pe următorul loc clasându-se elevii Adela Grădinaru din Tulcea şi Alexandru Greceanu din Măcin, iar pe locul al treilea eleva Iris Vavilov. Cele trei menţiuni ale concursului au fost acordate elevilor Miruna Paraschiv, Iustin Vâlcu şi Vlad Perianu.

“Ţin să îi felicit pe toţi participanţii la acest concurs, am înţeles peste o sută de copii, şi în mod special pe cei prezenţi aici la festivitatea de premiere. Sunt copii foarte buni care au făcut o pasiune din Matematică şi care, de asemenea, sunt competitivi, ceea ce este foarte bine.” a fost mesajul prefectului Lucian Furdui adresat celor prezenţi la festivitate.


Articolul Micii matematicieni tulceni, premiaţi de prefectul Lucian Furdui apare prima dată în Tulcea noastra.