Minor spărgător de locuinţe, arestat la domiciliu

Minor spărgător de locuinţe, arestat la domiciliu

Credit Photo: Tulcea Noastra


În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpatul minor C.Ş.I. pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat.


S-a constatat că în seara zilei de 3 aprilie,  inculpatul minor C.Ş.I. a pătruns fără drept, pe uşa lăsată neasigurată, într-o locuinţă de pe strada Malcoci din  municipiu, de unde a sustras două ceasuri de damă însă, fiind surprins în timpul activităţii infracţionale de către proprietarul imobilului, acesta a reuşit să scape. Pe baza semnalmentelor furnizate de persoana vătămată, autorul a fost identificat ca fiind minorul C.Ş.I. în vârstă de 16 ani, faţă de care anterior a mai fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi a fost dispusă, la data de 25 martie 2019,  trimiterea în judecată pentru o fapta identică săvârşită în luna ianuarie 2019.


“Întrucât s-a constatat că fapta inculpatul minor C.Ş.I., prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 4 aprilie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, instanţa dispunând faţă de acesta măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.


Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie .” – este prezentat într-un comunicat de presă semnat de domnul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, Dan Stepanencu.


Articolul Minor spărgător de locuinţe, arestat la domiciliu apare prima dată în Tulcea noastra.