169 de ani de Jandarmerie Română, sărbătoriţi în Piaţa Civică de angajaţii IJJ Tulcea

169 de ani de Jandarmerie Română, sărbătoriţi în Piaţa Civică de angajaţii IJJ Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra


Azi, de Ziua Jandarmeriei Romane, la cei 169 de ani de activitate, jandarmii tulceni s-au prezentat în Piaţa Civică cu cele mai interesante echipamente de luptă, ţinute şi ateliere, la care s-au adăugat echipajele canine şi autospecialele de intervenţie.

“Cu un rol esențial în societatea noastră, Jandarmeria este unul din pilonii de bază ai siguranței și ordinii publice, având misiunea de a păstra acel echilibru care protejează drepturile, libertățile cetățenilor și ordinea de drept.

De-a lungul celor 169 de ani de activitate, misiunile Jandarmeriei s-au diversificat, aceasta fiind din ce în ce mai frecvent implicată în acțiunile de salvare a oamenilor și a protejare a comunităților în situații de urgență, jandarmii fiind, alături de pompieri, cei care intervin în cazuri de inundații, înzăpeziri sau misiuni de salvare. Cu prilejul zilei Jandarmeriei Române, felicit toți jandarmii și le doresc multă sănătate și realizări profesionale!” – a transmis azi prefectul judeţului Tulcea, domnul Lucian Furdui reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea cu ocazia acţiunii din Piaţa Civică.

La acţiune au mai luat parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Petre Badea, şi viceprimarul municipiului Tulcea, domnul Petre Marinescu, care s-au alăturat tulcenilor, fascinaţi la rându-le de prezentarea tehnicii, dar şi de exerciţiile jandarmilor tulceni.


Articolul 169 de ani de Jandarmerie Română, sărbătoriţi în Piaţa Civică de angajaţii IJJ Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.