Concursuri sportive, concerte și evenimente culturale, organizate în acest an de Primăria Greci

Concursuri sportive, concerte și evenimente culturale, organizate în acest an de Primăria Greci

Credit Photo: Tulcea News


Din luna mai și până în septembrie, pe raza comunei Greci au loc o serie de evenimente, organizate în parteneriat cu diferite asociații și organizații.


Majoritatea evenimentelor au în centrul atenției Munții Măcin, o zonă turistică tot mai căutată în ultima perioadă. Vor fi concursuri sportive, evenimente culturale, dar și o tabără pentru pasionații de astronomie.  1. Maratonul Munții Măcinului – Greci 11 mai 2019 organizat în colaborare cu asociația „Aleargă,zâmbește,trăiește”. Competiția va cuprinde întrecerea atât pentru seniori cât și pentru juniori.

  2. Exprimare prin mișcare „ Drumeție și voie bună în Munții Măcinului” eveniment organizat de către primăria Greci în colaborare cu asociația „Mecanturist Galați” în data de 18 mai. În seara de 18 spre 19 mai va fi organizată și o „întâlnire” muzicală în prezența lui Daniel Iancu și Silviu Covaci.

  3. Măcin Mountain Fun – Greci 2019 – concurs de mountain bike organizat de Asociația Bike Works, Beetle Bike și Primăria Greci 7,8 și 9 iunie. Competiția va cuprinde concurs pentru seniori și etapa națională din Cupa României la juniori. Seara pe 7 iunie va cânta trupa „Omul din Sarmisegetuza” iar în seara de 8 iunie va cânta trupa „Carre de Folk“.

  4. Duminica Mare – Ziua Greciului, organizată în data de 16 iunie. Pe lângă mai multe evenimente cultural-sportive, seara vor cânta: Anda Adam, Nemuritorii, Ionuț Galani și alții.

  5. Ziua Grecenilor de pretutindeni – eveniment organizat de Primăria Greci cu și despre grecenii plecați în străinătate în data de 10 august.

  6. Tabăra de Astronomie 5-7 iulie eveniment organizat în colaborare cu membrii observatorului astronomic din Galați.

  7. Ziua Recoltei – sărbătoarea agricultorilor din comuna Greci, organizată de Primăria Greci în colaborare cu producătorii agricoli din zonă în data de 7 septembrie.