Acțiune a polițiștilor tulceni pentru depistarea vitezomanilor

Acțiune a polițiștilor tulceni pentru depistarea vitezomanilor

Credit Photo: Tulcea News


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea anunță că desfășoară activități pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, în cadrul acțiunii SPEED, prevăzută în Calendarul de activități al TISPOL, în perioada 1 – 7 aprilie.


Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat  acțiunea SPEED, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive și asigurarea respectării limitelor de viteză maximă, legal admise.


Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum precum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant printre primele trei cauze generatoare de accidente.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie – 10 martie pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea s-au produs 8 accidente rutiere grave (la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unei persoane (-2 față de aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 8 (+3 față de aceeași perioadă a anului trecut).


Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 3 accidente), abateri bicicliști (1 accident), abateri pietoni ( 1 accident).


În acest context, polițiștii tulceni vor acționa pe sectoarele de drum din municipiu și județ, în vederea conștientizării conducătorilor auto cu privire la faptul că viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere.