500 de activiști PES acționează pentru Europa! Județul Tulcea, reprezentat de echipa PES activists Tulcea

500 de activiști PES acționează pentru Europa!  Județul Tulcea, reprezentat de echipa PES activists Tulcea

Credit Photo: Tulcea Noastra


PES activists România a organizat sâmbătă, 9 februarie 2019, la București, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, conferința internațională „Acționează pentru Europa!“.


De ce sa “acționăm pentru Europa”? Ionuț Crăciun, coordonatorul organizației la nivelul județului Tulcea, a adăugat ca „Pentru acele subvenții pe care agricultorii le primesc, pentru libertatea de a circula in statele Uniunii, sau programele de studii pentru studenți si nu numai, noi consideram ca numai prin implicare putem milita cu adevărat pentru acestea si pentru noi, ca cetățeni europeni.


Informații suplimentare


PES activists România este o structură asociativă a membrilor și simpatizanților de stânga interesați de politica europeană, creată în anul 2007 și care reunește peste 10.000 de membri la nivelul întregii țări. PES activists România susţine activitatea Partidului Socialiştilor Europeni şi a grupurilor politice naţionale de stânga, constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene. Organizaţia a organizat în medie de trei evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni desfășurate de la înfiinţare.


Recent, PES activists România a lansat, în cadrul campaniei „Românii, cetăţeni europeni cu drepturi depline. Pentru crearea unei cetăţenii europene“, o petiție prin intermediul căreia își propune să promoveze un proiect al cetăţeniei europene care să anuleze diferenţele existente în acest moment la nivel european între cetățenii diverselor state membre ale Uniunii Europene.


Articolul 500 de activiști PES acționează pentru Europa! Județul Tulcea, reprezentat de echipa PES activists Tulcea apare prima dată în Tulcea noastra.