Acţiuni ale poliţiei rutiere pentru depistarea vitezomanilor

Acţiuni ale poliţiei rutiere pentru depistarea vitezomanilor

Credit Photo: Tulcea Noastra


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea vor desfășura activități pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, în cadrul acțiunii SPEED, prevăzută în Calendarul de activități al TISPOL, în perioada 01 – 07 aprilie 2019.


     Poliția Română, prin structurile rutiere, a  în data de 1 aprilie a.c., acțiunea SPEED, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive și asigurarea respectării limitelor de viteză maximă, legal admise.


Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum precum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant printre primele trei cauze generatoare de accidente. Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 10.03.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 8 accidente rutiere grave (la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unei persoane (-2 față de aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 8 (+3 față de aceeași perioadă a anului trecut).


Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 3 accidente), abateri bicicliști (1 accident), abateri pietoni ( 1 accident).    În acest context, polițiștii tulceni vor acționa pe sectoarele de drum din municipiu și județ, în vederea constientizării conducătorilor auto cu privire la faptul că viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere.


Articolul Acţiuni ale poliţiei rutiere pentru depistarea vitezomanilor apare prima dată în Tulcea noastra.