Peste 30 de credincioși și preoți din județul Tulcea au donat sânge la inițiativa Episcopiei Tulcii

Peste 30 de credincioși și preoți din județul Tulcea au donat sânge la inițiativa Episcopiei Tulcii

Credit Photo: Tulcea News


În data de 28 martie la sediul Centrului de Transfuzii Sangvine Tulcea s-a desfășurat, pentru al doilea an consecutiv, acțiunea social-filantropică ,,Picături de viață” prin care preoți de la Centrul Eparhial Tulcea, Protopopiatele Tulcea, Babadag și Niculițel, monahii din mănăstiri, elevi de la Seminarul Teologic ,,Sf. Ioan Casian” precum și credincioși și din parohiile urbane și rurale au donat sânge.


La acestă campanie alături de preoți s-a aflat și P.S. Visarion, Episcopul Tulcii care, la final a dăruit pentru Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea și pentru personalul de aici o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.


Inițiativa a fost una locală și a răspuns necesității de sânge, întrucât la nivel județean se înregistrează o acută lipsă de sânge.


Personalul Centrului de Transfuzii Sanguine Tulcea și-a exprimat mulțumirea pentru donația de sânge efectuată astăzi, întrucât între preoții donatori s-au înregistrat și persoane cu grupe rare de sânge care pot salva numeroase vieți.


La acțiune au participat peste 30 de persoane, preoți și credincioși din mai multe parohii din municipiul Tulcea și din județ.