Atac informatic la Primăria Tulcea ! Hackerii au lovit în acest weekend în serverele Serviciului de Taxe şi Impozite

Atac informatic la Primăria Tulcea ! Hackerii au lovit în acest weekend în serverele Serviciului de Taxe şi Impozite

Credit Photo: Tulcea Noastra


Primăria Municipiului Tulcea informează, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei că, în intervalul LUNI, 25 martie 2019 – MIERCURI, 27 martie 2019 inclusiv, la ghișeele Serviciului Impozite și Taxe nu se vor elibera documente și nu se vor efectua încasări și plăți.


Anunţul vine după în weekend serverele Serviciului Impozite și Taxe au fost ţinta unui atac informatic iar în acest moment specialiștii IT lucrează pentru rezolvarea situației. Surse din cadrul firmei care se ocupă de mentenanţa serviciului informatic al Serviciului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Tulcea spun că nu s-au pierdut date şi că va fi restaurată, cât de curând, baza de date pentru că a fost realizat backup la finalul zilei de vineri. Alfel spus atacul informatic nu a produs niciun fel de pagube, ci doar – eventual – a fost cel mult o „consultare” a bazei de date. Şi aceasta parţială şi îndoielnică deoarece nu s-a reuşit accesul decât într-o mică parte a bazei de date.


Articolul Atac informatic la Primăria Tulcea ! Hackerii au lovit în acest weekend în serverele Serviciului de Taxe şi Impozite apare prima dată în Tulcea noastra.