Cronica neagră

Cronica neagră

Credit Photo: Tulcea Noastra


Alcoolemie de 1 la mie


Polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Valea Teilor, județul Tulcea, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În  cauză, polițiștii tulceni au întocmit dosar  penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


Accident cu biciclist


Un bărbat de 50 de ani, din comuna Jijila, județul Tulcea, în timp ce conducea o bicicletă, pe DN 222 – DE87, între localitățile Garvăn și Jijila, s-a dezechilibrat și a căzut în afara părții carosabile. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, a rezultat rănirea biciclistului. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Bărbat sancționat contravențional  pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor


Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune în scopul contracarării asigurării neglijente a armelor și munițiilor, a spațiilor de depozitare, precum și limitarea posibilităților de furt/pierdere a armelor letale și neletale. Astfel, polițiștii tulceni au identificat un bărbat, de 59 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea care nu a luat măsuri de asigurare a securității armelor la domiciliu și s-a sustras controlului,  conform Legii 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei și anularea dreptului de deținere, port și folosirea armelor letale.


Peste 100 kg de pește proaspăt, confiscate de polițiștii tulceni


Polițiștii Posturilor de Poliție Ceamurlia de Jos și Baia au desfășurat mai multe activități în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea braconajului piscicol.


Astfel, polițiștii au depistat, în localitatea Ceamurlia de Jos, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Topraisar, județul Constanța, care transporta cantitatea de 114  kilograme de pește proaspăt, fără a avea documente justificative de proveniență. Întreaga cantitate de pește  a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul și comercializarea, fără documente legale a peștelui, icrelor și produselor din pește.


Biroul de presă al IPJ Tulcea


 


 


Articolul Cronica neagră apare prima dată în Tulcea noastra.