Atenție! Azi, drumul spre Constanța e plin de RADARE!

Atenție! Azi, drumul spre Constanța e plin de RADARE!

Credit Photo: Tulcea Noastra


În ziua de marți, 19 martie a.c, Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, pe DN 22 – E87.


Din datele statistice a rezultat că, în cursul anului 2018, pe DN 22 – E87 din judeţul Tulcea, s-au produs 61 accidente rutiere soldate cu decesul a trei persoane , rănirea gravă a 20 de persoane și rănirea ușoară a altor 19.


Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 21 accidente – reprezentând un procent de 43,42% din total), neacordare prioritate vehicule (7 accidente – reprezentând un procent de 11,47% din total), nerespectarea distanței între vehicule ( 6 accidente – reprezentând un procent 9,83 % din total) și depășire neregulamentară ( 6 accidente – reprezentând un procent 9,83 % din total) .


Obiectivele acțiunii sunt: reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto și constientizarea persoanelor  cu privire la dinamica și consecințele accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză.


Acțiunea se va desfășura în ziua de 19 martie a.c., pe DN 22, pe relația Tulcea – Mihai Viteazu – Ovidiu, de către polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


Articolul Atenție! Azi, drumul spre Constanța e plin de RADARE! apare prima dată în Tulcea noastra.