Pușcașii marini români se instruiesc cot la cot cu cei americani, la Babadag

Pușcașii marini români se instruiesc cot la cot cu cei americani, la Babadag

Credit Photo: Tulcea Noastra


Un detașament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină participă la modulul de pregătire „Platinum Eagle 19.1”, care se desfășoară în zona Babadag, județul Tulcea, în perioada 12-20 martie 2019. Modulul de instruire face parte din inițiativa regională „Black Sea Rotational Force” (BSRF), condusă de Corpul SUA de Infanterie Marină dislocat în Europa și Africa (MARFOREUR/AF – Marines Corps Forces Europe and Africa”) și cuprinde antrenamente care vizează scenarii de atacare a unor baze terestre inamice și de exersare a procedurilor de luptă în mediul urban, dar și în medii lagunare, greu accesibile.


Infanteriștii marini din Forțele Navale Române se vor antrena, în cadrul modulului „Platinum Eagle 19.1”, împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, SUA și Ucraina, precum și cu militari din celelalte categorii de forțe din Armata României, fapt ce se înscrie în sfera acțiunilor comune ale partenerilor din Alianța Nord-Atlantică, pe baza solidarității, a îndeplinirii obiectivelor comune și a unei partajări echitabile a responsabilităților.


În conformitate cu Declarația comună a șefilor de state și de guverne NATO, adoptată la Summit-ul de la Bruxelles din anul 2018, în bazinul Mării Negre, ne confruntăm cu un mediu de securitate periculos, imprevizibil și fluid, cu provocări și amenințări durabile care emană din toate direcțiile strategice, iar acțiunile agresive ale Rusiei reprezintă o provocare la adresa Alianței și subminează securitatea euro-atlantică și sistemul internațional bazat pe norme. Participarea militarilor din Forțele Navale Române la activitățile de instruire, organizate în context întrunit, consolidează măsurile defensive ale  NATO de asigurare a stabilității regionale, pe flancul estic al Alianței.


 


Articolul Pușcașii marini români se instruiesc cot la cot cu cei americani, la Babadag apare prima dată în Tulcea noastra.