Consiliul Județean a aprobat studiul de fezabilitate pentru viitoarea Sală Polivalentă

Consiliul Județean a aprobat studiul de fezabilitate pentru viitoarea Sală Polivalentă

Credit Photo: Tulcea Noastra


Consiliul Județean Tulcea a aprobat în ședință extraordinară documentaţia tehnică şi economică – faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Construire Sală Polivalentă – str. Isaccei, nr. 18, localitatea Tulcea, judeţul Tulcea”.


De asemenea, au fost aprobați și indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului: valoarea totală a investiţiei – C.N.I. şi U.A.T. Judeţul Tulcea prin Consiliul Judeţean Tulcea – 119.130,096 mii lei, valoarea finanţată prin C.N.I. S.A. – 114.036,471 mii lei, valoare cheltuieli pentru servicii și lucrări finanțate de U.A.T. Judeţul Tulcea – 5.093,625 mii lei.


Cu acest prilej, președintele Consiliul Județean Tulcea, Horia Teodorescu a făcut o serie de precizări legate de proiectul de investiție. „În ceea ce privește valoarea acestei investiții, Compania Națională de Investiții este finanțatorul, CNI organizează licitația, noi suntem doar beneficiarul ulterior al Sălii Polivalente. Vorbim de un buget alocat de o altă instituție decât Consiliul Județean. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că Sala Polivalentă a fost condiționată de realizarea unei construcții subterane, ALA, respectiv un adăpost pentru apărarea locală antiaeriană, pentru că noi nu avem un asemenea obiectiv în orașul Tulcea, suficient din punct de vedere al capacității. Ne-a fost impus, ISU și alte instituții nu ne dădeau voie să construim această sală de sport dacă nu construiam adăpost ALA. Acesta va fi folosit ca un al doilea teren de antrenament, având așadar dublă funcționalitate. Fiind o sală etajată, de aici apar și costurile. Dar nu este un proiect finanțat, proiectat de noi, vom fi doar beneficiarii acestei investiții, pentru care punem la dispoziție doar terenul și suportăm racordarea la utilități“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


 


Articolul Consiliul Județean a aprobat studiul de fezabilitate pentru viitoarea Sală Polivalentă apare prima dată în Tulcea noastra.