A fost depusă aplicația de finanțare pentru drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța

A fost depusă aplicația de finanțare pentru drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța

Credit Photo: Tulcea Noastra


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Constanța – Tulcea“, în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.


Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condiții pentru creșterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.


„Investiția privind podul peste Dunăre se leagă de cea privind drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța și sperăm ca până la finele anului 2019 să fie finalizată documentația, iar până în 2023 cel târziu să fie și drumul realizat. Totul pentru a avea și pod, și infrastructură rutieră, astfel încât să poată fi conectate și să producă în economie efectul scontat“, declara la sfârșitul anului trecut ministrul Eugen Teodorovici, în cadrul unei ședințe de lucru la sediul Consiliului Județean Tulcea. Cu același prilej, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a subliniat că toate aceste obiective odată realizate, respectiv infrastructură rutieră de la Brăila la Tulcea și Constanța, podul de peste Dunăre, aeroportul, portul, vor determina un salt economic important pentru zona Dobrogei.


Valoarea totală a  proiectului este de 30.723.662,17 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 22.102.556,23 lei, 15% contribuția proprie – 4.720.654,84 lei, restul de 3.544.808.32 reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.


La aceeași dată, CNAIR a depus Aplicația de Finanțare și pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)“, în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Valoarea totală a  proiectului este de 22.870.639,08 lei.


Articolul A fost depusă aplicația de finanțare pentru drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța apare prima dată în Tulcea noastra.