Demisie surpriză la vârful PNL Tulcea. Un consilier local liberal şi-a dat demisia din partid şi a plecat la Pro România

Demisie surpriză la vârful PNL Tulcea. Un consilier local liberal şi-a dat demisia din partid şi a plecat la Pro România

Credit Photo: Tulcea Noastra


În şedinţa de azi a Consiliului Local Tulcea, am avut parte de un moment de uimire generalizată, când consilierul local PNL, Gabi Stoica, a anunţat că îşi dă demisia din partid, deci, automat şi din funcţia de consilier municipal, pentru a se înscrie în noul partid al lui Victor Ponta, Pro România.

“Nu mă mai regăseam în echipa PNL de mai demult. Plec spre o echipă cu care am lucrat şi pot lucra şi consider că locul meu este lângă echipa de la Pro România, lângă echipa Ştefanei Zibileanu.

Ca să fiu sincer, noua conducere a PNL, când nici nu li se uscase cerneala pe jurământ, au vrut să mă dea afară. Am ştiut acest lucru în permanentă şi nu m-am simţit niciodată bine alături de ei. Au fost foarte multe discuţii legate de datul afară a foştilor PNL-isti şi am fost mereu văzut că un om care nu a făcut parte din gaşca lor. Poziţia mea era ingrată încă din 2016. Acum, pot răsufla uşuraţi!

Nu am vrut să plec când au vrut ei, ci am considerat că voi pleca atunci când voi dori eu! Acum am considerat că trebuie să fac pasul, motiv pentru care am plecat!

Am avut mai multe proiecte şi iniţiative, pe parcursul celor aproape trei ani, dar conducerea PNL mi-a spus de fiecare dată că nu am dreptul să vorbesc. Am fost supărat şi dezamăgit de fiecare dată. Acum, plec int-o echipă şi voi vorbi de câte ori vom avea ceva de spus” a declarat Gabi Stoica la finalul convorbirii.

Aşa cum este normal, l-am contactat pe preşedintele PNL Tulcea, Ilie Ştefan, care ne-a spus că ” Probabil că domnul Stoica a simţit că va fi exclus, pentru că noi am observat că el face campanie pentru Pro România. Am mai avut discuţii cu el la finalul anului trecut şi mi-a spus că nu va pleca. I-am spus să fie sincer, să fie bărbat, pentru că e liber să facă ce crede.

Acum cateva zile am luat decizia de excludere. Probabil, a aflat şi s-a gândit că e mai bine să plece singur decât să îl dăm noi afară” – a declarat preşedintele judeţenei liberale.

Am lujat legătura şi cu liderul Pro România de la Tulcea, Ştefana Zibileanu, care a spus: “Nu pot să zic decât că îi urez bun venit alături de noi. Mă bucură foarte mult că a venit să ne dea o mână de ajutor în ceea ce înseamnă organizare…, creşterea ca şi filială. Am toată admiraţia pentru Gabi Stoica. Se vede că nu l-au interesat foloasele materiale. A renunţat la indemnizaţia de consilier şi a venit să muncească alături de noi! Asta reprezintă curăţenie sufletească şi dorinţa de muncă. Mă bucura venirea sa şi mă mândresc cu faptul că am alături astfel de oameni!” a conchis Ştefana Zibileanu.

Odată cu plecarea lui Gabi Stoica din PNL, automat, acesta pierde şi calitatea de consilier local. În locul său, va fi numit primul supleant de pe listele libarale, în acest caz Ana Mergeani, fost consiler local în mandatul trecut.

Gabi Stoica a făcut parte din echipa de campanie a Ştefanei Zibileanu în campania electorală din 2016 şi este destul de apropiat de aceasta şi de echipa de la noul partid pe care îl conduce în teritoriu. De văzut dacă gestul lui Stoica va fi urmat şi de alţi membri PNL care au cochetat cu Zibileanu. Probabil că acceştia… ori vor fi foarte atenţi, să nu cumva să fie urmăriţi de nouă conducere liberală şi să fie daţi afară, ori vor fi foarte tranşanţi şi vor face plecarea lor la fel de bruscă şi la fel de publică, aşa cum a făcut-o Gabi Stoica! Aşteptăm mişcări…Sigur vor mai fi!


Articolul Demisie surpriză la vârful PNL Tulcea. Un consilier local liberal şi-a dat demisia din partid şi a plecat la Pro România apare prima dată în Tulcea noastra.