Dezbatere Pro România – Pro “Legislația rutieră – Prevenția!”

Dezbatere Pro România – Pro “Legislația rutieră – Prevenția!”

Credit Photo: Tulcea Noastra


Marţi seara, la sala de conferinţe a Hotelului Delta din municipiu a avut loc conferinţa organizată de filiala judeţeană Pro România, cu tema “Legislaţia rutieră – Prevenţia”, la care au participat coordonatorul Ştefana Zibileanu, Gabriel Belibrov, coordonator pe linie de afaceri interne, Ştefan Leonte şi Neculai Cilighidreanu, responsabili în cadrul partidului nou înfiinţat.

Conferinţa a avut doi invitaţi, avocatul Bogdan Tohăneanu şi generalul în rezervă Dumitru Jianu, fost şef al Direcţie Rutiere.

“Inițierea dezbaterii a avut ca punct de plecare complexitatea neregulilor apărute în trafic, creșterea numărului accidentelor rutiere, mai ales a celor cu consecințe grave și ineficiența actualului cadru legislativ, atât în ceea ce privește victima, cât și răspunderea celor care au cauzat accidentul.

Evoluţia accidentelor rutiere în ultimii zece ani se remarcă prin existenţa unui trend crescător accentuat, trend explicabil prin creşterea explozivă a parcului de autovehicule şi a numărului de conducători de autovehicule. Urmările acestui fenomen care afectează întreaga omenire, cum ar fi: decesele, accidentele cu invaliditate sau cele cu incapacitate temporară de muncă, precum şi pagubele materiale, determină traume şi costuri socio-economice de o importanţă deosebită pentru societate.” – a precizat încă de la început Ştefana Zibileanu.

Bogdan Tohăneanu, responsabilul naţional al afacerilor interne din Pro România a punctat :” ideea acestor întâlniri este de a identifica problemele pe care cetăţenii le ridică şi să reuşim pe cât posibil să le transformăm în iniţiative legislative. E foarte important ca legisalţia să fie făcută în interesul cetăţeanului.”


Fostul şef al poliţiei rutiere române a deschis un subiect interesant, referitor la consumul de alcool: “În unele ţări europene consumul de alcool moderat, până la unele limite



inferioare ale alcoolemiei, este permis! Suntem una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care au toleranţă zero la alcool, iar o dezbatere şi pe această temă, cu riscul a de deranja multă lume, trebuie să avem, aşa cum trebuie să vedem ce trebuie făcut din punct de vedere al aplicării legislaţiei actuale în cazurile tragice petrecute ca urmare a consumului de alcool pentru cei implicaţi în traficul rutier”- a precizat Jianu.

După prima parte, rezervată jurnaliştilor locali, în sala s-au adunat peste o sută de persoane, care au asistat la o prezentare pe scurt a unor statistici şi prezentări pe tema rutieră, iar pe final s-a interacţionat cu cei prezenţi. La această dezbatere a fost invitat şi şeful Serviciului Rutier din IPJ Tulcea, comisarul şef Aurel Lefterache, care, alături de fostul său şef, chestorul Jianu au încercat să răspundă provocările venite din public.

Întâlnirea s-a terminat mult după ora estimată, acest fapt arătând interesul tulcenilor pentru un subiect ocolit, voit sau nu, de majoritatea oamenilor politici. La final, Ştefana Zibileanu a anunţat că în data de 15 martie vor organiza o dezbatere pe tema sănătăţii, iar pe 11 aprilie, o altă dezbatere pe teme sociale.


 



Articolul Dezbatere Pro România – Pro “Legislația rutieră – Prevenția!” apare prima dată în Tulcea noastra.