Accident cumplit aproape de Iaşi, implicate două TIR-uri din Tulcea! Şoferii răniţi grav sunt la spital

Accident cumplit aproape de Iaşi, implicate două TIR-uri din Tulcea! Şoferii răniţi grav sunt la spital

Credit Photo: Tulcea Noastra

O persoană a murit, iar altele două au ajuns la spital după un accident produs azi dimineața în localitatea Răducăneni, județul Iași, pe traseul DN 28. Două TIR-uri cu numere de înmatriculare din Tulcea și un camion cu număr de înmatriculare din Suceava au fost implicate în accident, un TIR din cele două şi camionul intrând în coliziune, după care s-au răsturnat.


Potrivit primelor informații, un camion care circula dinspre Iași spre Răducăneni a rămas cel mai probabil fără frâne într-o vale lungă, periculoasă și a pătruns pe contrasens. Din față, pe sensul opus (spre Iași), veneau, în convoi, două TIR-uri ale unei societăţi din Tulcea. Șofer primului mastodont a văzut că riscă să fie izbit de camion, așa că a tras de volan dreapta și a dărâmat gardul unei case, ajungând în curte. Conducătorul celui de-al doilea TIR nu a avut timp să reacționeze și a colizionat în plin cu camionul. Unul dintre cei trei șoferi, respectiv şoferul camionului cu numere de înmatriculare de Suceava, a murit. Ceilalți doi şoferi de TIR ai societăţii din Tulcea au fost transportați la spital. Încă un pasager, implicat în acest accident, a fost rănit, însă uşor.


Pe DN 28 a avut loc în această dimineață, în jurul orei 10.10, un impact în care au fost implicate două tiruri și un camion. Cele trei vehicule au fost răsturnate, carosabilul fiind blocat pe ambele sensuri. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care două ar fi rămas încarcerate”a declarat marți dimineață Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.


Oamenii legii au mers la fața locului, unde au făcut măsurători și au demarat cercetările, pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea impactului. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare coporală din culpă și ucidere din culpă. De asemenea, acolo au mers și echipaje medicale, pentru a prelua eventualele victime.


La accidentul rutier din satul Răducăneni s-a deplasat un echipaj de descarcerare grea, două echipaje de prim-ajutor, un echipaj ASAS, un echipaj pe Duster, un echipaj ACPI, un echipaj ATA, un echipaj CBRN, cu 24 de cadre militare. La fața locului au fost găsite trei victime, respectiv o persoană decedată, una încarcerată și conștientă, iar cea de-a treia a fost scoasă înaintea sosirii echipajelor noastre”, a precizat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.


Articolul Accident cumplit aproape de Iaşi, implicate două TIR-uri din Tulcea! Şoferii răniţi grav sunt la spital apare prima dată în Tulcea noastra.