12 deținuți ies din penitenciar la azilul de bătrâni

12 deținuți ies din penitenciar  la  azilul de bătrâni

Credit Photo: Tulcea Noastra


Vineri, 1 martie 2019, Penitenciarul Tulcea în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea organizează o întâlnire între deținuți și persoanele vârstnice aflate în „Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Nectarie”, sub egida Proiectului de asistență socială ”Din suflet pentru suflet”.


Grupul de vizitatori format din 14 deținuți din regimurile deschis și semideschis vor avea posibilitatea de a petrece un timp de două ore alături de cei 70 de bătrâni, unde vor desfășura activități de socializare specifice perioadei ”mărțișorului”.


Pentru eveniment, perioadă de câteva săptămâni, deținuții au pregătit un program ”artistic” în care vor recita câteva poezii și vor împărții mărțișoare și flori artificiale confecționate în atelierul de creație din penitenciar.


Evenimentul face parte din categoria activităților de ieșire în comunitate și are ca scop dezvoltarea abilităților prosociale în rândul persoanelor private de libertate, prin fomarea unor comportamente prosociale, dezvoltarea capacităților empatice și de relaționare menite să faciliteze reintegrarea ulterioară în societate.


Articolul 12 deținuți ies din penitenciar la azilul de bătrâni apare prima dată în Tulcea noastra.