A doua zi de proteste la spital! Negocierile de azi au adus un foarte mic câştig de partea protestatarilor! “Începutul sfârşitului” …nu e departe (galerie foto)

A doua zi de proteste la spital! Negocierile de azi au adus un foarte mic câştig de partea protestatarilor! “Începutul sfârşitului” …nu e departe (galerie foto)

Credit Photo: Tulcea Noastra


Azi după amiază, începând cu orele 13.00, în jur de o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au protestat pentru a doua zi consecutiv pentru că le-au fost tăiate salariile.

În timpul protestulu şi-a făcut apariţia o delegaţie a Sindicatului Solidaritatea, condusă de preşedintele Viorel Rotila, care a intrat la negocieri cu conducerea unităţii medicale. După aproape trei ore, negocierile au ajuns la final, cu un mic avantaj pentru salariaţii SJU, constând în faptul că temporar, din anvelopa de 30% au fost scoase cheltuielile generate de voucherele de vacanţă, ceea ce va duce la o urcare a sporului pentru sâmbete şi duminici de la 25%, cât fusese coborât de la 95%)..la 40%, atât cât acoperă eliminarea cheltuielile cu voucherele.

Iată ce a declarat managerul spitalului, dr. Tudor Năstăsescu, la finalul negocierilor cu liderii de la Sindicatul Solidaritatea: ”

Au fost discuţii susţinute legate de introducere sau nu a voucherelor de vacanţă în acea anvelopă de 30%. Pentru a arăta că avem o disponibilitate către dialog, am luat decizia că până la clarificările care urmează să vină, probabil, din partea Ministerului Muncii, la nivel de spital să retragem acel spor din anvelopă.”

Va fi o rectificare pentru această lună, cu alte cuvinte, se vor recalcula toate salariile. “Din păcate, lumea trebuie să ştie că nu se va ajunge sub nicio formă la sumele pe care le-au avut la 1 ianuarie,pentru că în acea anvelopă de 30% vor rămâne indemnizaţiile de hrană.” a mai precizat managerul.

Întrebat fiind despre revenirea la sporurile pe secţii, care au fost reduse la minimul prevăzut de lege, unul dintre motivele pentru care oamenii au ieşit să protesteze, Năstăsescu a mai precizat clar că ” problema aceasta nu mai este la noi, ci la Bucureşti, la ministere. Nici nu am discutat azi despre aşa ceva. Speranţa noatra este că cei de sus să realizeze că într-adevăr este o problemă şi să vină cât de repede pot cu o Ordonanţă de Guvern. Spre aceste demersuri s-a îndreptat şi Consiliul Judeţean. Sperăm că domnul preşedinte Teodorescu să convingă factorii decizionali de această necesitate, necesară dealtfel pentru întreg sistemul medical, nu numai pentru Tulcea.” a conchis managerul spitalului.

Oamenii au rămas în continuare nemulţumiţi, pentru că acel 15% în plus pentru sâmbete şi duminici nu înseamnă decât foarte puţin, probabil nici o sută de lei, faţă de suma importantă pierdută din veniturile lunare. Aceştia au spus că dacă Guvernul şi miniştrii nu vor rezolva cât mai repede aceste erori grave, împreună cu colegii din toată ţara vor declanşa ample manifestări chiar la Bucureşti!

Dacă autorităţile nu vor să se implice în rezolvarea problemelor angajaţilor din sănătate, vom ajunge, vorba unui protestatar, la “începutul sfârşitului”!dav
dav
dav
dav
dav
davArticolul A doua zi de proteste la spital! Negocierile de azi au adus un foarte mic câştig de partea protestatarilor! “Începutul sfârşitului” …nu e departe (galerie foto) apare prima dată în Tulcea noastra.