Protest spontan la Spitalul Judeţean Tulcea. “Vrem banii înapoi!”- au strigat protestatarii

Protest spontan la Spitalul Judeţean Tulcea. “Vrem banii înapoi!”- au strigat protestatarii

Credit Photo: Tulcea Noastra


În această dimineaţă, de la ora 9.00, peste 200 de salariaţi din Spitalul Judeţean Tulcea au venit de acasă sau au întrerupt lucrul şi au ieşit la un protest spontan în curte, nemulţumiţi de tăierile salariale din această lună. Scăderile sunt semnificative şi, dacă asistentele ajung la un minus de 700 de lei, la medici, tăierile depăşesc 1500 de lei.

Managerul, ieşit în curtea spitalului la discuţii, a explicat că trebuie să se încadreze în prevederile legislative actuale. Acesta nu poate depăşi plafonul de 30% prevăzut în Legea Salarizării, plafon care este cauza haosului creat astăzi în Spitalele din toată ţara.“Bani există, însă aceasta limitare la 30 % nu permite ca să fie acordaţi din punct de vedere legal! A trebuit să tăiem de peste tot de unde am putut, ca să ne încadrăm în acest plafon. Vă dau dreptate şi sunt alături de voi, pentru ca şi eu sunt în aceeaşi situaţie. Dacă cei de la centru nu schimba ceva, noi, aici, nu avem ce face! ” a declarat managerul Năstăsescu.

“Cei mai afectaţi sunt cei care fac ture în weekend, pentru că le-au tăiat tot sporul, dar la toţi ne-au scăzut salariile. În loc de tăiere, noi aşteptam o creştere, conform a ceea ce a promis Guvernul, este vorba de creşterea cu 25 % pentru noi cei care nu a fost puşi pe GRILA 2022. Oamenii sunt revoltaţi pentru că după toate promisiunile în privinţa salarizării din sănătate, rezultatul final este ca veniturile nete le vor scădea considerabil în această lună !” a declarat liderul sindicatului TesaMed, Marcel Iordache.

“Dacă legislaţia nu se schimbă, nu vom putea face nimic. Doamna ministru a spus că suntem în grilă, aşa că de aici, de la Tulcea, nu avem ce face! Problema trebuie rezolvată de Bucureşti! ” a mai spus managerul.

După câteva zeci de minute de discuţii între manager şi protestatari, aceştia au înţeles că vina o poartă mai marii din sistem, adică ministerele… şi aici enumerăm muncă, sănătatea şi finanţele. Dacă nu se va da o Ordonanţă care să reglementeze haosul cere afectează salariile din spitale, vom vedea proteste de amploare, la Bucureşti, aşa cum au anunţat în cor protestatarii de la spitalul tulcean!


Articolul Protest spontan la Spitalul Judeţean Tulcea. “Vrem banii înapoi!”- au strigat protestatarii apare prima dată în Tulcea noastra.