Laura, abandonată în spital când avea 11 luni, acum 31 de ani, îşi caută mama…

Laura, abandonată în spital când avea 11 luni, acum 31 de ani, îşi caută mama…

Credit Photo: Tulcea Noastra


“Bună seara! Nu știu cum să-mi încep povestea. Am văzut că ați mai rezolvat alte cazuri și m-am gândit să-mi încerc și eu norocul…

Numele meu a fost Bașchir Laura Ştefania născută pe data de 16 februarie 1987… și abandonată în secția de pediatrie Tulcea după 11 luni de viață. Dumnezeu mi-a trimis doi oameni minunați, Bașchir Nicolae și Bașchir Dumitra din satul Zebil, judeţul Tulcea, care au edvenit părinţii mei adoptivi .

Pe la vârsta de 12 ani, aceştia au hotărât să-mi spună adevărul. Au vrut să-l aflu de la ei… nu de la oricine! Mi-au spus că pe mama mea biologică o cheamă Rica Popescu și este din judeţul Tulcea. Acum are vârsta de aproximativ 50 ani. Când m-a adus pe lume avea 19 ani și era necăsătorită. Nu știu nimic de tatăl meu. Doar că atunci era militar în termen şi a avut o aventură cu femeia care mi-a dat viaţă.

Aş vrea vă rog dacă mă puteți ajuta să o cunosc, să-mi cunosc frați și surorile dacă am… Măcar cu ei să pot ţine legătura… deși părinții mei adoptiv s-au stins amândoi prea repede din viața cel mai mic indiciu îmi este de folos și vă rog să mă contactați.

Am încercat să aflu de la mama mea adoptivă, dar nu mi-a spus nimic… tot îi era frică că plec și o părăsesc…” – este mesajul Laurei către redacţie, în încercarea de a-şi regăsi părintele pierdut acum 31 de ani…

O poveste tristă, cu o copilărie mângăiată mai târziu de nişte oameni cu suflet mare, care între timp s-au stins şi au luat secretele cu ei, în morminte.

O tânără care, deşi abandonată în spital cînd nici măcar nu ştia să meargă sau să vorbească, are puterea să treacă peste toate relele şi vrea să îşi cunoască mama şi fraţii…

Mama de atunci, Rica Popescu , este căutată de cea care a abandonat-o! Apelez din nou la voi, cititorii, pentru a aduce un strop de bucurie în sufletul Laurei… Pe 16 februarie e ziua ei…poate reuşim împreună să îi facem un cadou frumos, când va împlini 32 de ani . Să îi aducem mama lângă ea, chiar dacă este doar pentru câteva minute! Merită!


Îmi doresc ca acest material să ajungă în fiecare localitate a judeţului. Poate cineva recunoaste mama după trăsăturile tinerei. Poate cineva, vreo rudă, prieten…îşi reaminteşte povestea. Daca ne mobilizăm cu mic, cu mare, o putem găsi pe Rica Popescu dacă mai este în viaţă! Distribuirea acestui material într-un număr cât mai mare, va face ca şansele acestei tinere să îşi regăsească mama, să crească cu fiecare distribuire a voastră! Hai să îi facem de ziua ei, cel mai frumos cadou din lume!


Articolul Laura, abandonată în spital când avea 11 luni, acum 31 de ani, îşi caută mama… apare prima dată în Tulcea noastra.