Proiectul tulcean „Vacanța la Muzeu” se extinde : vor fi organizate două grupe de copii

Proiectul tulcean „Vacanța la Muzeu” se extinde : vor fi organizate două grupe de copii

Credit Photo: Radio Delta

Proiectul „Vacanța la Muzeu” a început cu un singur atelier de vară dedicat micilor artiști tulceni, dar în acest an oferta Muzeului de Artă Tulcea se extinde și vor fi organizate două grupe : una care include copii cu vârste între 6 și 9 ani, iar cea de-a doua, pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani, potrivit informațiilor publicate pe pagina Evenimente Arta-Avramide.


Seria atelierelor de vară destinate copiilor dornici să învețe să picteze și să deseneze chiar în săile de expoziție ale muzeului se va deschide în prima zi a lunii iulie 2024 și se vor desfășura pe parcursul lunilor iulie și august 2024, la Muzeul de Artă Tulcea din str. Grigore Antipa nr.2.


Pentru cei mai mici (6-9 ani), muzeografii au pregătit teme specifice vârstei, cum ar fi: „Sirena Ariel”, „Pizza”, „Urși” sau „Delfini”, iar misiunea lor va fi aceea să picteze cu tempera fișele de lucru care vor fi puse la dispoziția lor. Atelierele pentru această grupă se vor desfășura în fiecare zi de luni, între orele 10:00 – 11:00.


Grupa destinată copiilor mai mari (10-14 ani) va fi coordonată de un muzeograf specializat în studiul desenului și se va desfășura în expoziția de bază a Muzeului de Artă, unde aceștia vor învăța bazele desenului clasic, folosind drept model bunuri culturale expuse din patrimoniul muzeului. Compozițiile rezultate vor fi expuse temporar, într-un spațiu special amenajat în muzeu. Atelierele vor avea loc în fiecare miercuri, între orele 10:00 – 11:00.


(sursă info și foto : fb EvenimenteArtaAvramide)