Polițiștii tulceni veghează pentru desfășurarea în siguranță a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat

Polițiștii tulceni veghează pentru desfășurarea în siguranță a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat

Credit Photo: Radio Delta

 


Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a luat măsuri pentru derularea în condiții de siguranță a examenului de Evaluare Naţională, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, care se desfășoară începând de astăzi, 25 iunie 2024, dar și a Examenului Național de Bacalaureat, care continuă în această perioadă, după cum ne-a transmis IPJ Tulcea.


Astfel, polițiști aflați în dispozitivul curent, de la structurile de ordine publică, rutieră, dar și de la alte specialități, acționează, pentru ca examenul susținut de absolvenți să aibă loc în condiții de siguranță.


Polițiștii, alături de jandarmi și polițiști locali, vor desfășura activități pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenele să se desfășoare în condiții de normalitate.


Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică, centrele de examinare fiind incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.


În zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, polițiștii sunt prezenți pentru informarea cetățenilor și prevenirea unor fapte ilegale.


Toate activitățile se desfășoară în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și cu ceilalți parteneri instituționali.


În acest context, IPJ Tulcea a transmis „MULT SUCCES TUTUROR!”


(surse info, foto : comunicat de presă IPJ Tulcea, arhiva RD)