O nouă săptămână cu acțiuni pentru combaterea pescuitului ilegal

O nouă săptămână cu acțiuni pentru combaterea pescuitului ilegal

Credit Photo: Radio Delta

Aproape 130 de exemplare de pește au fost eliberate și peste 100 de unelte au fost confiscate în cadrul acțiunilor organizate săptămâna trecută de polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu cei ai Serviciului de Poliție Delta Dunării, conform unui comunicat de presă emis de Poliția Română.


Este vorba de acțiuni de control pe linia verificării legalității activităților de pescuit comercial, deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește în Rezervația Biosferei Delta Dunării, atât în județul Tulcea, cât și în județul vecin, Constanța, ce s-au derulat în perioada 17 – 21 iunie 2024, în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.


În acest interval de timp, au fost eliberate 128 de exemplare de pește, din speciile crap, somn si șalău, au fost ridicate, în vederea confiscării, 101 unelte de pescuit (dintre care 94 de plase monofilament, 6 ohane de mare folosite la pescuitul sturionilor, un năvod) și 64 de kilograme de pește, diferite specii, au fost confiscate.


Au fost efectuate și controale la regimul pescuitului pe brațele fluviului Dunărea, în Rezervația Biosferei Delta Dunării și la Marea Neagră, fiind verificate 45 de ambarcațiuni de pescuit.


De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni, prevăzute și pedepsite de Legea nr. 176/2024 privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii (pescuitul comercial al resurselor acvatice vii, fără autorizație și deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor).


(sursă info și foto : comunicat de presă Poliția Română)