Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Credit Photo: Radio Delta

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea de încheiere a acestui an școlar, conform comunicatului de presă emis de instituția de ordine publică.


În unitate funcționează două clase, una de învățământ primar și una de învățământ secundar, în cadrul Programului „A doua șansă”.


În acest an școlar  au fost înscrise 38 de persoane private de libertate care îndeplineau condițiile legale, dintre care 31  au absolvit anul școlar.


În cadrul festivității, absolvenții au primit din partea unității școlare diplome și premii constând în cărți și rechizite.


Scopul organizării cursurilor școlare în penitenciar este acela de a spori șansele persoanelor condamnate de a accesa cursuri de formare profesională care să le permită integrarea pe piața muncii, contribuind la scăderea riscului de recidivă.


Pe această cale, conducerea Penitenciarului Tulcea transmite mulțumiri cadrelor didactice care și-au desfășurat activitatea în penitenciar.


(sursă info și foto : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea )