Două evenimente cultural-artistice, azi, la Tulcea

Două evenimente cultural-artistice, azi, la Tulcea

Credit Photo: Radio Delta

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI-FILIALA TULCEA ne invită azi, 21 iunie, 2024, de la ora 17:30, la Vernisajul expoziției SALONUL DE GRAFICĂ ȘI DESEN „VIOREL POIATĂ” 2024 , eveniment ce va avea loc la Galeriile de Arta UAP din municipiu ( str. Isaccei, bl. M1, parter).


Galeriile UAP Tl Salon grafica desen Viorel P iun 24


GHEORGHE NEAȚĂ, GRIGORE CARATĂ, RUXANDRA BAIȚU,DORE ION. EMIL FRONESCU, MIOARA MITU, SILVIA LUCHIAN, VERA IORGULESCU-LUCHIAN, DORU LUCHIAN, CLAUDIA GRIGORE, ELIDA BUTUC, MARIAN MOCANU, ELENA ORBOCEA, PAUL MURAVELI, PAL ADRIAN JR., PAL IRINA, PAL ADRIAN, VERONICA OANCEA, TRAIAN OANCEA, IRINA OANCEA, ALINA MIHAILOV , CICERONE CIOBANU, AFTINIA VASILE, MIHAI RĂILEANU


Tot azi, dar de la ora 19.00, va începe cea de-a ediție a FESTIVALULULui – CONCURS NAŢIONAL DE INTERPRETARE A MUZICII POPULARE „NATALIA ŞERBĂNESCU”, ce se va desfășura în Piața Civică, pe parcursul a două zile, 21 și 22 iunie 2024.


Ansamblul BD Festival Natalia Serbanescu mai 24


Festivalul, în organizarea Primăriei Municipiului Tulcea și a Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, are ca scop descoperirea şi promovarea talentor interpretative pentru punerea în scenă a cântecelor populare autentice și introducerea lor în circuitul valorilor spirituale româneşti, prezentarea frumuseţii costumului popular din diferite zone etnografice ale ţării, prcum și rememorarea şi transmiterea către generaţiile viitoare a valorilor etnografice româneşti.


Manifestarea poartă numele Nataliei Şerbănescu deoarece se doreşte a fi un omagiu adus interpretei de folclor dobrogean, cea care s-a născut pe plaiurile tulcene și care, prin întreaga activitate şi prin întregul ei repertoriu, transmite o dragoste adâncă pentru ţinutul cuprins între Dunăre şi Mare, ţinut pe care l-a cântat cu dragoste, dor şi dăruire, după cum scrie pe pagina oficială a Ansamblului „Baladele Deltei”, în calitate de organizator.


Natalia Șerbănescu este prima interpretă care a adus cântecul și costumul dobrogean pe scenă, devenind și cea mai cunoscută interpretă de folclor dobrogean, scrie și Primăria Tulcea.

Pasiunea pentru muzică moștenit-o, de la tatăl său, care a fost solist de operă. Deși i se preconiza o frumoasă carieră de canto, Natalia Șerbănescu a ales muzica populară, de care s-a simțit legată spiritual. Alegerea s-a dovedit foarte inspirată, pentru că în scurt timp a devenit o apreciată interpretă a muzicii dobrogene.


(surse info, foto : fb GaleriiledeArtaTulcea, fb ansamblul.baladeledeltei, fb primariatulcea)