Karate – „Micul Samurai” a aliniat la start peste 200 de copii practicanț de arte marțiale

Karate – „Micul Samurai” a aliniat la start peste 200 de copii practicanț de arte marțiale

Credit Photo: Tulcea Noastra

Karate – „Micul Samurai” a aliniat la start peste 200 de copii practicanț de arte marțiale


Sâmbătă, 25.05.2024, la sala de sport multifuncţionala ” Iulian Daniel Pohariu” a avut loc ” The Little Samurai’s Challenge Cup „, ediția a III – a, concurs judeţean şcolar cu participare regională de karate kyokushin, din calendarul activităţilor şcolare judeţene , organizat de Palatul Copiilor Tulcea, în parteneriat cu Nippon Budo Sport Tulcea, sub auspiciile Inspectoratului Judeţean Şcolar Tulcea. Concursul a făcut parte din cele 15 evenimente sportive din cadrul AEGYSSUS SPORT FEST 2024 susţinut şi finanatat în totalitate de Primăria Tulcea.

La startul competiţiei s-au înscris peste 200 de elevi sportivi din 48 de unităţi şcolare ( grădiniţe, şcoli, licee, palate şi cluburi a elevilor) din judeţele Constantă, Galaţi, Brăila, Buzău, Giurgiu, Ilfov, Tulcea şi R Moldova.

Competiţia s-a desfăşurat pe două probe de concurs, KATA ( exerciţii demonstrative) unde au fost 154 de sportivi pe 16 categorii, şi KUMITE ( luptă) unde au fost înscrişi 189 de sportivi pe 50 de categorii. Arbitrajul a fost asigurat de arbitrii atestaţi din Federaţia Romană de Karate Kyokushin.

Concursul a avut un nivel foarte bun, ea a fost destinată mai ales copiilor care nu au experienţa competiţională şi binenteles în viitor ne dorim o competiţie naţionale şcolară de karate kyokushin unde şi elevi din ramura karate kyokushin să fie apreciaţi , şi recunoscuţi în competiţii școlare şi de ce nu să primească burse ca orice copil care face sport.

Pe această cale doresc să mulţumesc Primăriei Tulcea pentru tot suportul finaciar, infrastructură şi premiile frumoase oferite copiilor, mulţumesc doamnei Director Laura Felea de la Palatul Copiilor Tulcea pentru că se implică şi ne sprijină în desfăşurarea activităţi de a dezvolta karate, mulţumesc Serviciului de Ambulanţă Tulcea şi domnului Doctor Suciu Valentin care ca de fiecare dată ne-a ferit de accidente acordând primul ajutor ferm şi sigur, şi nu în ultimul rând mulţumesc arbitriilor, părinţiilor şi voluntarilor pentru tot ajutorul în tot ce ţine de organizarea şi desfăşurarea competiţiei.

Felicitări maxime tuturor participanților, aţi fost deosebiţi!!


Comunicat Nippon Budo Sport


Articolul Karate – „Micul Samurai” a aliniat la start peste 200 de copii practicanț de arte marțiale apare prima dată în Tulcea noastra.