Cum își exercită primul ministru rolul de GARANT aldrepturilor democratice, dacă amenință angajații care protestează legitim?

Cum își exercită primul ministru rolul de GARANT aldrepturilor democratice, dacă amenință angajații care protestează legitim?

Credit Photo: Tulcea Noastra

Cum își exercită primul ministru rolul de GARANT aldrepturilor democratice, dacă amenință angajații care protestează legitim?


CNS  Cartel ALFA va sesiza acest aspect la OrganizațiaInternaționala a Muncii. Harțuirea și amenințarea angajaților care protestează legitim, de la nivelul celei mai înaltepozitii executive din stat, este un gest inacceptabil. Declarația premierului din ședința deguvern de săptămâna trecută este de neacceptat nu doar prin faptul că este profundnedemocratică și cu reflexe de mentalitate medievală, dar constituie un exemplu nociv șiun cec în alb pentru toți angajatorii abuzivi, din sistemul public sau privat.


Din păcate, România nu duce deloc lipsă de patroni abuzivi, care in locul negocierii șidialogului, adoptă tactici de discriminare, amenințare și hartuire. Deficitul major de forță demuncă este datorat și acestui tip de atitudine “patronală”, fals managerială, pe lângăsalarizarea de mizerie din România.


Ne putem imagina că angajații din aparatul de stat care protestează pentru drepturile lornu sunt cei implantați politic (aceștia în general nici nu sunt membri de sindicat). Suntangajații competenți și experimentați, experții care duc în spate greul activității, cei caresuportă capriciile diverșilor șefi politici, cei care s-au săturat de inechități și tratamentdiscriminatoriu, de amatorismul prin care Guvernul reglementează politicile publice, și ceicare suportă, in plus, stigma unei imagini distorsionate a angajatului din funcția publică,creată și propagată, iată!, de proprii angajatori – înalții oficiali ai statului.


Amenințarea cu “suplețea aparatului de stat” este o fentă populistă, un fum de petardă,pentru că, am constatat și în trecut, fiecare “subțiere” nu a insemnat altceva decâteliberare de posturi și pregătirea terenului pentru oamenii partidelor care vor veni in urmaurmătoarei runde de alegeri. Cu titlu de exemplu, ne amintim cum, după un discursputernic anti-angajați și anti-aparat de stat, în 2019 administrația liberală condusă deLudovic Orban, apoi de Florin Câțu a mărit numărul de angajați și numărul de ministere.


Așadar, angajații din administrația publica, fie centrală, fie locală, au tot dreptul șimotivele să protesteze și trebuie să fim alături de ei în a denunța ipocrizia, abuzul,practicile anti-democratice și disprețul față de dialog social a unei clase politicecare se servește din cel în ce mai mult pe sine și nu interesul public.

Joi, 30 mai 2024, membrii Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație(FNSA) vor fi în fața Guvernului între ora 11.00 și 13.30.


Motivele acțiunii de protest:


– Impotriva promovarii de catre Guvernul Romaniei a unei politici salariale discriminatorii;

– Refuzul adoptarii unor soluţii corecte şi proporţionale în vederea eliminării inechităţilorsalariale

– Dispreţul faţă de promovarea unui dialog social constructiv

CNS Cartel ALFA este solidară cu membrii săi din sistemul public, susține protestdin Piața Victoriei și invită pe toți cei care susțin valorile democratice, drepturileconstitutionale și libertatea de a protesta, să se alăture și să sancționezecomportamentul decidenților politici care nu servesc interesul cetățeanului.


Bogdan Iuliu HOSSU

Presedinte CNS “Cartel ALFA”


Articolul Cum își exercită primul ministru rolul de GARANT aldrepturilor democratice, dacă amenință angajații care protestează legitim? apare prima dată în Tulcea noastra.