Cu ce mâncăruri de picnic puteți asorta vinul rose?

Cu ce mâncăruri de picnic puteți asorta vinul rose?

Credit Photo: Tulcea Noastra

Cu ce mâncăruri de picnic puteți asorta vinul rose?


Căldura se apropie cu pași repezi. Vara este și ea după colț. Deci, ce alt moment mai bun să organizați un picnic cu prietenii dacă nu acesta? Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de vin și vă doriți să vă impresionați apropiații cu un picnic de milioane vara aceasta, aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm pe această cale prin a vă vorbi despre mâncărurile ușoare pe care le puteți asorta vinurilor rose, astfel încât să mulțumiți pe toată lumea. La final, suntem convinși că veți organiza o ieșire de neuitat. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem.


Vinul rose, asemenea vinului roșu, este unul dintre cele mai îndrăgite sortimente de pe piață. Cu aromele sale fructate și florale, alături de notele calde de vară și gustul inconfundabil, rose-ul reușește să se facă plăcut de toți și se potrivește oricărui eveniment. Cum vara se apropie rapid, acum este un moment perfect de a organiza un picnic surpriză pentru toți cei dragi. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți mâncărurile potrivite, alături de sortimentul preferat de rose și să lăsați distracția să curgă. Însă, dacă varietatea de produse de pe piață vă dă bătăi de cap și nu știți de unde să începeți, stați fără griji. În continuare vă vom enumera câteva preparate pe care le puteți pregăti pentru picnic, împreună cu tipul de rose potrivit, astfel încât să faceți cele mai bune alegeri. Așa că haideți să aflați cât de simplu este să organizați o ieșire la aer curat cu bucate gustoase.


După cum bine știți, vinurile rose se găsesc în sortimente clasice precum: sec, demisec, dulce și demidulce. Fiecare vine cu aroma sa specifică și notele fructate sau florale de nelipsit. În funcție de preferințe, alegeți vinul favorit în consecință. Pentru un plus de inspirație, vă vom enumera și noi alegerile noastre și așa, veți vedea dacă vi se potrivesc sau nu. Începem cu primul preparat de picnic și anume: bruschetele. Acestea sunt extrem de ușor de pregătit și nu necesită timp de gătire la foc. Pentru a face vinul să strălucească, optați pentru niște bruschete cu șuncă și mozzarella. Cel mai bine se vor potrivi rose-urile seci sau demiseci. Veți avea parte de un aperitiv ușor ce va aduce zâmbetele pe buzele celor dragi. Următorul preparat potrivit cu aceste sortimente de rose este sandviciul. La fel de simplu de gătit precum bruscheta, sandviciul va fi un finger food de excepție, în special dacă folosiți piept de pui la grătar cu cașcaval deasupra. Pentru un plus de aromă, puteți adăuga și câțiva fulgi de oregano la final, condiment ce se va îmbina de minune cu vinul. Simplu, nu?


Acum că v-am vorbit despre sec și demisec, putem trece la rose-ul demidulce. Iată că și de această dată avem tot două preparate să vă prezentăm. Primul pentru care puteți opta la picnic este salata rece de paste. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți pastele penne sau spirale, să le lăsați să se răcească și apoi să pregătiți restul ingredientelor. Puteți alege cărnuri precum pasăre și șuncă, legume precum dovlecei și castraveți și un dressing ușor și fresh de iaurt cu zeamă de lămâie. Ca și topping, puteți pune chiar și boabe dulci de porumb. Apoi, doar amestecați bine și ați obținut o super salată de paste, perfectă pentru un demidulce. Totuși, dacă doriți să luați o masă mai puțin consistentă, puteți alege și buletele de brânză: cașcaval, telemea, mozzarella, orice doriți. O asemenea ieșire la picnic nu va fi uitată repede.


Nu în ultimul rând, iată că am ajuns și la vinurile rose dulci. Pentru a le scoate aromele parfumate în evidență, puteți alege drept pereche fructele fresh asortate. Potrivite cu rose-ul dulce vor fi: zmeura, căpșunile, pepenele galben și strugurii. Veți avea parte de un festin tare aromat.


Acum că ați aflat toate informațiile de care aveați nevoie, ce spuneți? Sunteți gata să organizați un picnic de neuitat? Noi așa sperăm! Și mai sperăm și că v-am fost de ajutor cu sfaturile oferite. Dacă vă doriți și mai multă inspirație, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim relaxare plăcută!


Articolul Cu ce mâncăruri de picnic puteți asorta vinul rose? apare prima dată în Tulcea noastra.