Cum reciclați anvelopele ca să-i bucurați pe cei mici de Paște?

Cum reciclați anvelopele ca să-i bucurați pe cei mici de Paște?

Credit Photo: Tulcea Noastra

Cum reciclați anvelopele ca să-i bucurați pe cei mici de Paște?


Dacă vă numărați printre persoanele care stau la curte și se întâmplă să aveți și o pereche de anvelope pe care nu le mai folosiți prin casă, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm să reciclați cauciucurile vară care s-au tocit și să le transformați într-o surpriză frumoasă pentru cei mici. Dacă urmați sfaturile noastre, nu numai că le veți face un cadou atipic copiilor din familie, ci veți reuși și să participați la o reciclare responsabilă, fără să mai fiți nevoit să aruncați sau să vindeți vechile cauciucuri. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!


Înainte de toate, vrem să vă spunem că, pentru a duce acest proiect la bun sfârșit, aveți nevoie de puțină îndemânare în ale picturii. Da, da. Ați citit bine. Modul principal prin care puteți recicla anvelope este prin a le picta și a le transforma în decorațiuni senzaționale de grădină. Însă, dacă nu sunteți chiar atât de îndemânatic sau poate că nu vă simțiți chiar cel mai artist din familie, nu vă fie teamă să cereți ajutorul rudelor. Nu este nicio rușine să chemați pe cineva să vă ajute să pictați, mai ales când proiectul este atât de special, făcut pentru cei mici. Puteți folosi ori tip de cauciucuri doriți, în funcție și de ce aveți pe acasă. Însă, noi va recomandăm acele cauciucuri de vară, datorită materialului din care sunt confecționate. Fiind un model de cauciucuri ceva mai subțiri decât cele de iarnă, acestea de vară reușesc să prindă mai bine vopseaua cu care sunt pictate și astfel, vor arăta mai frumos pe o perioadă mai lungă de timp.


Și dacă tot vorbim despre pictat, vă întrebați ce legătură au sărbătorile Pascale cu anvelopele? Ei bine, aflați că le puteți picta în modele tematice, acum că tot se apropie sărbătorile! Ce vă sugerăm pentru ca micuții să fie cât mai încântați este să optați pentru modele precum: iepurași, fluturași, peisaje sau ouă de Paște și cadouri. Nu vă faceți griji, puteți forma matrițe peste care să pictați din foi A4 simple. Tot ce trebuie să faceți este să le decupați în modelul dorit și apoi să pictați peste ele. Însă dacă sunteți îndemânatic și vă doriți să mergeți la sigur, puteți picta și cu mâna liberă fără nicio grijă. Așa, veți putea da cât mai mult detaliu „tabloului” dumneavoastră, detaliu de care cu siguranță fiecare membru al familiei se va bucura.


Acum că v-ați familiarizat puțin cu ideea de pictură pe anvelope, considerăm necesar să vă vorbim și despre ustensilele de care aveți nevoie. Pentru ca proiectul dumneavoastră să iasă de vis, veți avea nevoie de următoarele obiecte: cauciucurile în cauză, o pensulă mare și una subțire, vopsea de exterior, vopsea acrilică, un șorț de protecție ca să nu vă stropiți și mănuși de unică folosință. Acestea vor fi accesoriile dumneavoastră de pictat, cu ajutorul cărora veți finaliza cel mai frumos proiect din familie. Iar ca să fie totul ca la carte, trebuie să vă menționăm și care este procesul de pictare. Despre acesta, în continuare.


Iată că am ajuns și la cea mai importantă secțiune din acest articol și anume, procesul prin care trebuie să treceți. Pentru a obține o lucrare cât mai fabuloasă și curată, va trebui să urmați câțiva pași îndeaproape. Iată care sunt aceștia:


1/ Ridicați anvelopa pe un stativ: este important ca, mai întâi de toate, să găsiți un suport sau un stativ pe care să puneți cauciucul, pentru ca dumneavoastră să puteți picta dintr-o poziție cât mai confortabilă. Puteți folosi două cărămizi, un scaun sau chiar o masă, de exemplu. Aveți însă grijă să puneți și o folie sau un ziar dedesubt, pentru a nu murdări suprafața de lucru.


2/ Spălați cauciucul: acest pas este crucial, o dată pentru siguranța dumneavoastră și a celor mici și apoi pentru a vă asigura că se prinde culoarea de cauciuc. Folosiți degresant sau detergent de vase alături de un burete mare. Spălați bine, chiar și între crestături și tamponați cu un prosop pentru uscare.


3/ Treceți la pictat: pentru a vă asigură că nuanțele folosite nu vor pleca din loc, puteți da cauciucul cu un spray primer sau amorsă, în funcție și de vopselurile alese. Apoi, luați pensula cea mare și, cu mișcări ușoare și largi, pictați toată suprafața roții. Lăsați câteva ore să se usuce, apoi treceți la detalii. Cu ajutorul pensulei subțiri, desenați iepurașii, fluturașii, ouăle de Paște sau peisajele favorite în culorile adecvate. Vă recomandăm să alegeți nuanțe deschise pentru a evita supraîncălzirea la soare. După ce terminați detaliile, lăsați din nou să se usuce și apoi ascundeți-le în garaj. La final, în apropierea sărbătorilor, scoateți-le din ascunzătoare și surprindeți-vă copiii cu cel mai atipic cadou. Cu siguranță veți fi întâmpinat de zâmbete, râsete, voioșie și mulțimiri.


Acum că ați aflat toate detaliile despre cum vă puteți recicla vechile cauciucuri, tot ce vă rămâne de făcut este să faceți rost de ustensilele necesare și să vă hotărâți asupra unui model. Cu sigurnață vă veți uimi apropiații cu îndemânarea dumneavoastră. Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am inspirat cu sfaturile oferite. Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim relaxare plăcută!


Articolul Cum reciclați anvelopele ca să-i bucurați pe cei mici de Paște? apare prima dată în Tulcea noastra.